Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


klamidija?


Autor Poruka

lantea1

25.02.2016. 21:20

Postovani
radila sam papa test i ginekolog mi je rekao da imam malu upalu te mi dao terapiju arilinom i macmirolom.ja sumnjam na klamidiju jer sam je imala prije god.dana,nakon briseva je nestala ali moj partner se nije ljecio pa pretpostavljam da je doslo do reinfekcije.da li se mora i moj partner lijecit uz ovu moju upalu?tko njemu pripisuje lijek?hvala na odgovoru

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.02.2016. 17:10

Partner mora napravit briseve uretre. Terapiju i uputnice piše mi njegov obiteljski liječnik.

Maremar

13.07.2017. 22:55

poštovani doktore,

momak mi već treći put ima probleme u vidi iscjedka i peckanja...do sada se vodilo pod infekcijom ali je tek neki dan utvrđen pozitivan nalaz na klamidiju. Zadnji put kada mu se to pojavilo (u desetom mjesecu) sam se testirala na različite bakterije, izmedju ostalog i klamidiju koja je bila negativna, ali sam prije rezultata dobila da ispijem terapiju koju je i on pio (3 dana azitromicina). Ovoga puta, on je dobio doksiciklin 10 dana da pije. Meni je ginegolog propisao dvije kutije istih od 100mg ali to bi bila terapija samo za 6 dana. zanima me da li je to dovoljno, s obzirom da bi za spolno prenosive bolesti trebalo liječenje od 7-10 dana i drugo, zanima me da li mi je trebao propisati uz ove i neke vaginalete jer sam u azitromicin i njih morala koristiti.
unaprijed puno zahvalna!

Ivo Balenović, dr. med.

14.07.2017. 10:10

Poštovana, to je dovoljno kao preventivna terapija. Uz antibiotike može doći do gljivične infekcije rodnice stoga se uz njih često propisuju i vaginalete. Ako nemate simptoma (svrbež, peckanje, iscjedak) vaginalete nisu potrebne.