Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kondilomi24


Autor Poruka

nika2406

04.02.2011. 10:36

poštovani..ponovno vam se obraćam s istim pitanjem..prethodnog puta niste mi odgovorili na pitanje već ste me uputili na čitanje dosad objavljenih pitanja i odgovora na temu kondiloma nadajući se da ću tamo pronaći odgovor..no, ja ga nisam pronašla. Dakle, prije godinu dana pila sam jaku dozu medrola..takodjer lani u ovo doba pojavile su mi se bradavice u velikom broju,te su se širile..liječenje je bilo SAMO Rojazol vaginaletama na preporuku ginekologa, no samoinicijativno mazala sam bradavice rosopas kapima cc 2tjedna..stanje se popravilo i bradavice su nestale. Problem se opet pojaavio prije 10-ak dana i odmah sam bradavice počela mazati rosopas kapima te se one ovog puta ne šire već stagniraju,sada imam 2 bradavice(koje kako sam i rekla stagniraju,ne šire se) (na velikoj usni i samom ulasku u rodnicu). Postoji li neka krema koju mogu kupiti u slobodnoj prodaji dakle bez recepta kako bi riješila ovaj problem?? Samo da spomenem, savjetovali ste mi korištenje Canesten 3 combi, zbog svrbeža i iscjetka. Unaprijed vrlo zahvalna

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.02.2011. 12:55

Poštovana, ne možete na svoju ruku kupovati kreme bez pregleda liječnika. Ako nemate povjerenja u svog ginekologa, ima drugih kojima se možete objasniti.
Dakle prvo je potreban pregled da se ustvrdi da li se doista radi o spolnim bradavicama-kondilomima.
Ako su to doista kondilomi liječenje može uz podofilin 20% premazivanje (tuširanje promjena) jednom na tjedan, zatim kirurško, zatim ECG izrezivanje, laserom itd. Dakle postoji više metoda trajnog uklanjanja.
Ako Vam je problem ići na premazivanje kondiloma postoji krema Aldara npr. ali nju ne možete dobiti bez privatnog recepta.
Drugim riječima ništa efikasno u ljekarni ne možete dobiti bez liječničkog recepta.
Savjetujem pregled Vašeg partnera je kondilomi spadaju u red spolno prenosivih bolesti.