Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


krvarenej 7 tj od poroda


Autor Poruka

fatmama

06.03.2008. 00:47

rodila sam prije 7 tj i još uvijek slabo krvarim, krv je svijetlo crvena pomiješana sa vrlo čvrstom rastezljivom sluzi. moj gin me poslao u bolnicu jer je uzv pokazao nešto od veličine 2 cm u maternici. kaže da će raditi kiretažu i da to nije ostatak posteljice jer bi imala temperaturu i loše opće stanje. u bolnici su odlučili da daju terapiju ergometrinom ili estradiolom i poslali me natrag mom ginu po terapiju. on kaže da ćemo pričekati još tjedan dana pa ako krvarenje ne stane da će odlučiti o terapiji. koju vi varijantu liječenja preporučujete i dali će ti lijekovi pomoći s obzirom da je prošlo 7 tj od poroda? ili je vjerojatnije da ću morati na kiretažu?

Miro Šimun Alebić, dr. med.

06.03.2008. 15:00

rodila sam prije 7 tj i još uvijek slabo krvarim, krv je svijetlo crvena pomiješana sa vrlo čvrstom rastezljivom sluzi. moj gin me poslao u bolnicu jer je uzv pokazao nešto od veličine 2 cm u maternici. kaže da će raditi kiretažu i da to nije ostatak posteljice jer bi imala temperaturu i loše opće stanje. u bolnici su odlučili da daju terapiju ergometrinom ili estradiolom i poslali me natrag mom ginu po terapiju. on kaže da ćemo pričekati još tjedan dana pa ako krvarenje ne stane da će odlučiti o terapiji. koju vi varijantu liječenja preporučujete i dali će ti lijekovi pomoći s obzirom da je prošlo 7 tj od poroda? ili je vjerojatnije da ću morati na kiretažu
Poštovana,
na takav način se UZV VS-om može prikazati rezidua posteljice ili krvni ugrušak. Za razlikovanje ponekad može pomoći UZV CD pregled. U prvom slučaju, postupak uključuje kiretažu, a u drugom bit će dovoljni lijekovi.