Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Krvarenje


Autor Poruka

Iva712

09.01.2018. 16:25

Poštovani,
dijagnosticirano mi je disfunkcijsko krvarenje i ginekolog me želi poslati na kiretažu ukoliko krvarenje ne prestane kroz 3 dana. Imam 24 godine i zaista želim izbjeći kiretažu pod svaku cijenu. Krvarenje traje 12 dana i nije više obilno kao što je bilo, a počelo je u sredini ciklusa kada je trebalo doći do ovulacije. UZV mi je napravljen 1.1. kada je krvarenje bilo najobilnije te je veličina endometrija tada bila 14mm, jučer je ponovo napravljen UZV te je endometrij bio 8mm. Oba ovarija su uredne morfologije. Prvo sam 7 dana pila Proveru koja mi nije zaustavila krvarenje te sam zbog tog prešla na kontracepcijske Lindynette. Koliko je kiretaža zaista neophodna i može li se izbjeći? Do sada nisam imala nikakvih problema s ciklusom, ovo je prvi put da se tako nešto dogodilo..

Ivo Balenović, dr. med.

09.01.2018. 19:20

Poštovana, nastavite s Lindynettama i kiretaža neće biti potrebna. Takva se krvarenja u žena Vaše dobi liječe kontraceptivima. Kiretaža se radi samo u krajnjoj nuždi kada se krvarenje ne može zaustaviti tabletama