Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Krvarenje


Autor Poruka

l.ana123

01.06.2018. 00:05

Postovani, partner i ja smo i imali odnos bez zastite na pocetku mojih plodnih dana, dva puta u jednom danu i niti jednom nije ejakulirao u mene, ali izmedu nije otisao urinirati. Kasnila mi je mjesecnica i dva dana kasnije nego sto je trebala sam ju dobila ali je veoma rijetka sto mi nije uobicajeno i nikad prije nije bilo te sam danas, cim sam primijetila pocela sa hormonskom kontracepcijom kao sto sam i namjeravala prije ovoga. Napravila sam test za trudnocu prvi dan kasnjenja i bio je negativan. Je li moguce da je to implantacijsko krvarenje i je li ispravno da nastavim sa kontracepcijskim tabletama?

Ivo Balenović, dr. med.

01.06.2018. 10:15

Poštovana, obzirom na vrijeme koje je prošlo od odnosa test je pouzdan. Ukoliko želite koristiti oralnu kontracepciju slobodno nastavite s uzimanjem tableta. Preporučio bih da učinite osnovnu laboratorijsku obradu ukoliko nastavite s oralnom kontracepcijom.