Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


krvarenje dugo mjesec i pol dana s povremenim ugrušcima


Autor Poruka

emanuel

17.05.2007. 11:25

Postovani,

Molim Vas za vase misljenje i savijet.
Lijecila sam se na klinici VV kod dr Lucingera, problem neplodnosti, anovulacijski ciklusi s cestim funkcionalnim cistama koje su se zadrzavale i po nekoliko ciklusa, nerodovita i obilna krvarenje. Do ostvarenja trudnoce nije doslo u periodu od 2 godine te smo prestali s lijecenjem iz razloga sto smo u međuvremenu posvojili sina.

Obilna i cesta krvarenja se i dalje nastavljaju, te mi se cini da su sada jos jaca. Krvarim mjesec i pol dana, s vremenom se tek malo primiri na dan-dva pa krene opet jace, veliki ugrusci i obilno krvarenje mi je trajalo 2,5 dana, u prosjeku na dan potrosim 2 velika paketa ulozka.

Do sada sam napravila sve pretrage koje se rade prije ulaska u potpomognutu oplodnju, na zalost kod sebe momentalno nemam nalaze,no sa vrijednostima cu Vam se javiti naknadno.
Hormoni su uglavnom u redu, povremeno prolaktin malo povecan, endokrinoloski nalaz u redu, laparoskopija u redu. HSG pokazuje zacepljenje desnog jajovoda.
Od terapije koristila Clomifen / Ovidrel te ucinila 2 inseminacije i jedan IVF iz prirodnog ciklusa.
Stimulirane cikluse smo odgađali zbog cestih vodenih cista koje smo povremeno punktirali.

Ja Vas molim za savijet s obzirom na duga i obilna krvarenja koja imam te Vasu preporuku gdje i sto od pretraga dalje napraviti.
Rado bih napravila detaljne preglede, ne zeleci da mi rijesenje ovog problema bude u kiretazama i ako je ikako moguce izbjegavala bih dugorocno uzimanje hormonalne terapije.

Unaprijed zahvalna na Vasem odgovoru
sa zahvalom svom osoblju klinike VV na svakom osmjehu,lijepoj rijeci, strucnosti i susretljivosti
Natalija

emanuel

26.05.2007. 18:16

htjela sam jos dodati da sam posjetila ginekologa, te da mi je urađen UZ na kojem su se jasno vidjele ciste na oba jajnika, te je maternica jos uvijek zadebljana (to je zateceno stanje nakon gotovo 2 mjeseca krvarenja, s jednim prekidom od svega 5 dana) . Od terapije sam dobila Dabroston kojeg koristim 7 dana * 3. Bila mi je predlozena kiretaza, ali smo se odlucili pokusati sanirati lijekovima.Ja vas jos jednom molim da mi pokusate objasniti i preporuciti koje bi pretrage mogla napraviti i gdje kako bi dosla do saznanja i ispravne dijagnoze kako bi mogla lijeciti uzrok a ne rjesavati posljedice kiretazama i invazivnim metodama.

Unaprijed zahvalna,

Miro Šimun Alebić, dr. med.

31.05.2007. 17:20

Poštovana,
na žalost, ne mogu se odlučiti savjetovati vam nešto ovim putem. S obzirom da ste se već liječili na VV, predlažem da navratite pa ćemo dogovoriti daljnji postupak.