Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Krvarenje nakon intimnog odnosa, i pojačan iscjedak - poslije poroda


Autor Poruka

nadi.nadi

19.11.2017. 11:10

Pozdrav,

Naime prošlčo je 2.5 mjeseca nakon porođaja,i poslije par odnosa sa prekinutim snošajem desilo mi se sutradan krvavi iscjedak,koji bude samo jednom i stane.Posjetim ginekologa (nije radjen PAPA) , vaginalnim pregledom i ultrazvučnim pregledom rečeno da je sve uredu.
Poslije nakon narednom intimnog odnosa,koristeći lubrikant nije bilo krvi. Zatim ponovni intimni odnos,sa snošajem unutar vagine,konstanta sluz bez mirisa,providne boje blaaggooo zuckaste. Misleci da je sperma zaostala,pa izlazi.Ali dva put vec u zapažajućoj količini,rjeđe.Jeste,da je malo poteško bilo navlažiti. I pri pranju čišćenju,probam da uradim "neki" samopregled,i napipam ne znam da li je moguće cervix , ili je to neka rana (ali je bila prisutna i prije no što ću otići ginekologu) , hrapavo je na dodir i široko možda pola cm ako ne i manje.Ali je opipljivo,i kad sam dodirnula ,poslije toga par kapi svjeze krvi na prstu kao da sam ogrebala to podrucje gdje je cervix,da li je od poroda takav?Napominjem nemam bolova pri odnosu,osim ako ne nagli pokret unutra zna da me strecne.

Šta vi mislite o tome o čemu se radi.?

Ivo Balenović, dr. med.

20.11.2017. 16:15

Poštovana, jedino se ginekološkim pregledom može ustanoviti o čemu se radi.