Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Krvarenje nakon menstruacije


Autor Poruka

Megy77

05.04.2011. 19:40

Poštovani,

pokušala sam pronaći odgovor na svoje pitanje na ovom forumu,ali je jako puno tema,pa odgovor nisam pronašla. Možete li mi molim Vas pomoći......

Menstruaciju sam dobila 28.3. prvi dan je bila jako oskudna,drugi i treći dan jako obilna.4.dan je prestala. 8.dan ciklusa pojavila mi se gusta,smeđa sluz sa malo krvi,traje već 2 dana. Danas primjećujem tamno smeđi iscjedak,kao zaostala krv od menstruacije,sa malim tamnim komadićima. Oprostite na detaljnom opisu...Kod ginekologa sam bila u nedjelju,sve je bilo u redu,papa nalaz će biti za 2 tjedna. Da napomenem,jučer i danas imam blage bolove u jajnicima. Simptome ovulacije nemam,ili ih ne znam primjetiti. Bolove u grudima,kao PMS nemam,već godinu dana,tada sam rodila. Menstruacije su mi od poroda uredne,ciklusi 27-28 dana,a menstruacija traje 3,4 dana....nakon toga obavezno se nastavlja to smeđe,krvavo krvarenje-iscjedak,uz blage bolove u jajniku, bolovi traju svega par sati. Možete li mi reći o čemu bi se moglo raditi? Unaprijed se zahvaljujem i oprostite na podužem postu i otvaranju nove teme!

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.04.2011. 10:56

Poštovana, ovako mi je teško odgovoriti koji bi bio uzrok smetnji, ali pošto ste bili na ginekološkom i ultrazvučnom pregledu pred par dana ne mislim da se trebate previše brinuti.
Previše je poremećaja koji bi došli u obzir u Vašem slučaju, stoga nema smisla da nabrajam ovdje.

Megy77

06.04.2011. 12:15

Poštovani dr,

Evo moj nalaz od neki dan....ako Vam nije problem da ga razmotrite. Na pregled idem tek 15.4.nestrpljiva sam. Puno Vam hvala na strpljenju i razumijevanju!

U SPEKULIMA PORTIO EPITEL. VANJSKO UŠĆE TOČKASTO.
UTERUS JE U AVF, MALEN,TVRD,MOBILAN,BEZBOLAN.
DESNI JAJNIK MALO POVEĆAN,OSTALO JE UREDNO.

TVS- UTERUS JE PRAVILNOG OBLIKA,HOMOGENE EHO GRAĐE,DIMENZIJA 73X40 MM.
DESNI JAJNIK 27X18 MM S DVA FOLIKULA,LIJEVI UREDAN.
NEMA SLOBODNE TEKUĆINE U CAVUM DOUGLASI.

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.04.2011. 13:55

Poštovana, ginekološki i UZV nalaz je potpuno uredan. Stoga se ne trebate previše brinuti.

kiksić

18.10.2017. 08:17

Poštovanje
Prije mjesec i pol dana sam bila na ginekološkom pregledu, jajnici i maternica u redu, papa test također. Ciklus mi traje 32 dana s tim da je predzadnji mjesec mjesečnica uranila 2 dana, a ovaj mjesec je uranila 4 dana. Mjesečnicu sam dobila 01.10. koja je trajala 8 dana (inače imam duže krvarenje zbog anemije), i nije bila toliko obilna kao inače. Nakon dva dana što je prestala mjesečnica nakon spolnog odnosa se ponovno javilo krvarenje, u početku oskudno-par kapljica a zatim pojačano s pojavom ugrušaka, Krv je svijetlo crvene boje i prisutna je i danas. Imam redovne spolne odnose bez zaštite.

Ivo Balenović, dr. med.

18.10.2017. 21:20

Poštovana, savjetujem pregled ginekologa. moguće da se radi o trudnoći.