Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Trudnoća nakon pilule za dan poslije


Autor Poruka

marib

18.10.2017. 08:18

Postovani,
pila sam kontracepcijske pilule zadnje dvije godine zbog policisticnih jajnika. Prije toga su mi menstruacije bile izrazito neredovite, po nekoliko mjeseci ne bi dosle. Ovo ljeto me ginekologinja odlucila skinuti s njih jer je htjela vidjeti kako će se tijelo ponašati bez njih (jer nikako nismo uspile naci tablete koje mi skroz odgovaraju, krvarila bi cijeli mjesec pijući i Axiru). Nakon prestanka uzimanja pilula dobila sam menstruaciju nakon nekih mjesec dana, točnije, 29.6 i trajala je 7 dana bez ikakvih posebnih tegoba. Dana 25.7 sam imala odnos sa kondomom no medutim, kondom je pukao, decko je svrsio, te je sigurno završilo u meni, a s obzirom da sam i inace paranoicna sto se toga tice iduci dan (u roku 12 sati) sam popila pilulu za dan poslije. Nakon toga sam osjećala bolove kao da ću dobiti, nekih tjedan dva i doslo je do iscjetka nekoliko dana, ali ne bih to nazvala pravom menstruacijom, sredinom 8 mjeseca. Nakon toga nisam dobivala, niti sam se pretjerano brinula jer sam pretpostavila da nije moguce da je doslo do zaceca. No medutim, menstruacije i dalje nema i danas, 13.10, sam napravila test za trudnoću koji se pokazao pozitivan. Malo je za reći da sam u šoku jer ova trudnoća bi bila itekako neželjena. U ponedjeljak idem na pregled, ali postoji li mogućnost da je test u krivu? Po ovome bi bila trudna već više od 10 tjedana, a ne osjecam nikakve simptome.
ovo je čisti peh i jako sam tužna sad

Ivo Balenović, dr. med.

18.10.2017. 21:20

Poštovana, pilula za dan poslije nije 100% sigurna metoda kontracepcije. Obzirom na pozitivan test vjerojatno se radi o trudnoći.