Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Krvarenje nakon odnosa


Autor Poruka

Gea92

10.10.2015. 09:30

Postovani,
Juce sam imala odnos, a danas predvece primetila sam krv na gacicama, crvenkasto-braonkaste boje. Nije bilo obilno, ali nije ni par kapi, otprilike za 1 dnevni ulozak. To i sad traje samo je dosta slabije i svetlo rozikaste boje. Inace pijem Qlairu vec nekih 9 meseci i danas sam 13. pilulu popila. Spotting nemam zadnjih par meseci. Takodje dve nedelje unazad, povremeno osecam blagu bol u desnom jajniku. Sta bi mogao biti uzrok ovom krvarenju? Hvala unapred.

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.10.2015. 17:05

Ozljede vanjskog spolovila, ozljede rodnice, krvarenje iz ranice i sl mogu biti uzrok krvarenja.

Gea92

11.10.2015. 18:40

Krvarenje i dalje traje, obilnije je nego juce i jace crveno, poput menstruacije. Juce sam bila kod ginekologa na uzv koji sam od ranije imala zakazan i pitala je za to. Rekla je da je sve u redu, svi folikuli su mali i nema nikakvih promena, a da je krvarenje verovatno periovulacijsko i nema veze sa odnosom, vec je sredina ciklusa pa mi se opet posle duzeg vremena javilo probojno krvarenje. Sta vi mislite o tome? Moze li se to probojno krvarenje javiti ponekad i nakon 9 meseci primene pilula i da li to znaci da mi je zastita narusena? Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.10.2015. 22:00

Moguće je probojno krvarenje svakako i nakon 9.mjeseci. Zaštita nije narušena.