Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


krvavi iscjedak


Autor Poruka

martina24

22.02.2008. 20:35

Poštovani!
Trebala bih Vašu pomoć. Imam 24 godine, visoka sam 163 cm i imam 93 kg. Imam slučaj da od 31.12.07. svaki dan dobivam krvavi iscjedak. Prije godinu dana bila sam privatno kod ginekologa i radio mi je ultrazvuk i bio je u redu. Štitnjača je isto u redu. Zadnju pravu menstruaciju s bolovima imala sam u rujnu 2007. Inače su mi menstruacije neredovite. Sada su me i grudi počele jako boljeti na dodir. Moja ginekologica mi je rekla da imam policistične jajnike i to gledajući na nalaz krvi tako mi je dala tablete Yasmin od kojih sam u mjesec dana dobila 5 kg i imala sam druge nuspojave. Tako sam ih prestala piti. Drugi ginekolog mi je rekao da ja NEMAM policistične jajnike. Na kraju sam prestala vjerovati doktorima. Molim Vas da mi pomognete.
Puno se zahvaljujem.

Miro Šimun Alebić, dr. med.

05.03.2008. 15:15

Poštovana,
jajnici policističnog izgleda i sindrom policitičnih jajnika zbunjujuća je terminologija pa neopreznim korištenjem izaziva i zabune među kolegama kao i među pacijentima, no to je druga priča. U vašem slučaju, preporučio bih da se napravi kompletni hormonalni status i prema njemu, a u skladu s Vašemi reproduktivnim željama ordinira terapija. Još bih želio istaknuti da ste možda prerano odustali od predložene terapije, no naravno, s obzirom da nisam upoznat s intenzitetom nuspojava, o tome mogu pisati samo načelno.