Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


medazol i lactogyn


Autor Poruka

alenra1409

16.04.2015. 13:40

Pozdrav..
Postovani, imam pitanje vezano uz medazol vag i lactogyn vag i kapsule.. Naime bila sam kod ginekologa koji mi je prepisao medazol vag i spomenute probiotike medjutim nisam razumjela nacin uzimanja, tj. Da li zapocinjem terapiju lactogynom nakon zavrsene terapije medazolom ili istovremeno? I da li je potrebno da koristim i lactogyn kapsule oralno i vaginalete skupa ili je dovoljno samo jedno od toga? Zahvaljujem i nadam se brzom odgovoru. Lp

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.04.2015. 01:00

Prvo medazol 10 večeri a nakon toga lactogyn vaginalate.
Dakle prvo jedne a onda druge. Ne treba na usta. Vaginalete su dovoljne.

alenra1409

18.05.2015. 16:00

Pozdrav, prvi hvala Vam na brzom odg. Medjutim imam par pitanja jos vezanih za isto stanje pa bih bila zahvalna ako me uputite jos. Nakon ove prosle terapije gardnella mi se vratila i ginekolog mi je produzio terapiju medazol vag.jos 10 noci, te je ovaj put prepisao partneru i meni jedodnevnu terapiju Metrozol od 500mg 1x4, ja sam odmah popila to taj dan a navece se zapocela terapiju medazol vag. Pa me zanima da li je bitno kad uzeti metrozol tj.da li sam pogrijesila i trebala uzeti nakon zavrsene terapije medazol vag? Postoji li neki odredjeni tok kad sta uzeti? I takodjer partner je uzeo taj isti dan i trenutno apstiniramo dok ne zavrsim terapiju, pa da li postoji mogucnost da mi se vrate simptomi? I takodjer ako mozete da me uputite da li je potrebno da uzmem i kanesten vag, jer sam po forumu citala da postoji mogucnost pojave gljivica od medazola? Ili da pricekam ukoliko se pojave neki simptomi? Takodjer nakon zavrsene terapije medazolom koristicu lactofyn vag za obnovu flore. Zahvaljujem i nadam se da nisam zakomplicirala pitanje i brzom odgovoru. Lp

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.05.2015. 21:55

Možete paralelno uzimati i vaginalete i tablete na usta. niste progriješili. Uzimajte i probiotike na usta.

andreab993

05.09.2018. 23:10

Postovani,

Zbog sumnje na trichomonas vaginalis i mijesane flore, lijecnik mi je propisao metronidazol tablete 500 mg 2x2, 2 dana partneru i meni. Zatim funsol kapsulu 1x1 meni i partneru. Nakon toga geonistin vaginalete, a nakon njih medazol vaginalete.
Tablete sam popila, geonistin potrosila i sad cu poceti s medazol vaginaletama.
Zanima me da li paralelno s medazol vag.mogu uzimati lactogyn kapsule za prevenciju candide, bez obzira sto sam prije nekoliko dana vec popila funsol?

Hvala unaprijed happy

Ivo Balenović, dr. med.

06.09.2018. 12:10

Poštovana, slobodno možete koristiti lactogyn.