Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


menstruacija


Autor Poruka

lrazum

06.06.2017. 19:25

Postovani, rodila sam prije cetiri mjeseca i nakon mjesec dana poslje poroda sam dobila menstruaciju koja je bila kao i prije svakih 28 dana i trajala je 6 dana. I prosli mjesec sam dobila redovnu menstruaciju koja je trajala sest dana. Tjedan dana nakon menstruacije se pojavilo krvarenje koje traje jos i danas znaci vec skoro mjesec dana. Nije obilno i zna prestati na neko vrijeme ali nakon nekog vremena se opet vrati. Zanima me s cime to ima veze i dali je to normalno te dali postoji mogucnost da sam trudna posto nisam dobila menstruaciju.

Unaprijed hvala na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

07.06.2017. 09:10

Poštovana, postoji mogućnost trudnoće. Savjetujem da učinite test na trudnoću i ultrazvučni pregled.

depikolo

08.06.2017. 16:55

Postovani,imam 26 godina,uredan menstrualni ciklus koji je 27-30 dana.Ovaj mjesec dobila sam menstruaciju na 23.dan sta mi se nikada do sada nije dogodilo te sam malo zabrinuta.Nekoliko dana prije imala sam grceve u trbuhu koji su trajali 2 dana i to je sve.Nikakve ostale simptome kakve inace imam prije menstruacije.Odnose sam imala 7,9 i 11 dana ciklusa.Malo me brine cjela ova situacija te vas molim za misljenje.Posljednji ginekoloski pregled obavila sam prije godinu dana i bilo je sve u redu.Hvala

lili12345

08.06.2017. 23:00

Poštovani,
menstruacije su mi vrlo redovne,svaki 30 dan. Bila je predzadnja 4.5. I 3.6. ova zadnja. Točno 30. dan ujutro kao i uvijek. Imala sam simptome koje imam uvijek,a to su bolne i osjetljive grudi desetak dana prije, istaknute žilice oko bradavica četiri dana prije i pristići koje inače imam samo prije menstruacije. No problem je što nisam imala nikakve bolove u trbuhu koje inače imam. U petom mjesecu bolovi su bili toliko jaki da sam jedva hodala,a sad sam osjetila tek neku tupu bol dok sam ležala za boku. Boja krvi i trajanje je uobičajeno; tamno crvena s ugruscima a traje do tri dana,nakon toga više ne nosim ulosak ali se pojavljuje krv na stijenci rodnice i to nekoliko dana. Molim Vas za mišljenje,radi li se o pravoj menstruaciji s obzirom da nisam osjetila nikakve prejake bolove?

Ivo Balenović, dr. med.

09.06.2017. 10:30

Poštovana, imali ste odnos u vrijeme plodnih dana. Ukoliko je menstruacija nastupila ne radi se o trudnoći. No postoji i mogućnost krvarenja u ranoj trudnoći ili implantacijskog krvarenja stoga bi preporučio da učinite test na trudnoću i/ili pregled.

Ivo Balenović, dr. med.

09.06.2017. 10:30

Poštovana, za lili12345, prema navedenom najvjerojatnije se radi o pravoj menstruaciji. Nisu menstruacije uvijek istog trajanja, intenziteta i bolnosti.