Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Menstruacija posle poroda.!


Autor Poruka

zabrinuta777

02.09.2015. 11:15

Porodila sam se 6.7, posle porodjaja tijelo mi se cistilo punih 6 tjedana. Sada nakon DVA tjedna dobila sam menstruaciju. Ne boli me, iako sam prije trudnoce imala bolne menstruacije Koje su dovodile do toga da sam svaki mjesec na hitnoj bila.
Eh ono sto me zanima je sledece.
Dojim bebu .. Dojenjem se potice Hormon koji odgadja menstruaciju. I ukoliko je visok mens. Nece biti. Dojim bebu svaka 2-3 h .. Da li je normalno da sam menstrualni ciklus ovako brzo dobila? Dalí je to znak da mi dojenje nije povecalo taj Hormon prolaktin.? I da li to ima veze SA mlijekom? Mislim, da li cu moci da dojim? Da li je ovo slucaj za koji trebam se javit ginekologu ..( napominjem da nisam Jos obavila prvi pregled posle poroda, jer sam na dan kada sam se trebala javiti imala menstruaciju a posle toga veoma jako bijeli iscjedak) i Jos nesto sto moze imati veze, nisam imala odnose od poroda.)

Unaprijed zahvalna

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.09.2015. 23:30

Normalno je. Neke žene unatoč dojenju imaju menstruaciju već nakon 6 tjedana.
Stvar je individualna i ne trebate se javljati na pregled radi toga.