Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Misljenje


Autor Poruka

kratkopitanje

15.06.2016. 21:30

Postovani,
prije 6 mjeseci počeli su moji problemi sa iscjetkom. Pojavio mi se iscjedak žute boje neugodnog mirisa. Pregledom mi je utvrđena zaraza trichomonasom, stupanj cistoce 2,L++ i prepisan je arilin rapid,vagisan kombi te lactogyn kroz dva tjedna. Nakon liječenja, problemi se ponavljaju, te je propisana terapija medazolom i učinjeni su brisevi na chlamydiu trachomatis-pcr,ureaplazmu i mikoplazmu-uzgoj,mycoplasma genitalium-pcr, bakteriološkog aerobno i mikoloski. Svi nalazi bili su negativni, mikrobiološka pretraga- 0-1 polimorfnonuklearnih leukocita. Nakon toga predloženo je korištenje linex comfort tableta za balans flore. Međutim poslije menstruacije, iscjedak se ponovno javlja uz pečenje kod mokrenja. Nalaz urina pokazuje prisutnost proteina, sediment-leukociti, stanice plocastog ep., eritrociti,bakterije i sluz- sve povišeno odnosno prisutno. Propisan je klavocin od strane obiteljskog liječnika. urinokultura prije početka uzimanja klavocina- prisutstvo saprofitnih bakterija. Zatim sam upućena urologu, koji moli prijedlog ginekologa radi sumnje na upalu rodnice. Ponovni pregled kod ginekologa, i dalje prisutan zuti gusti iscjedak, urađen bris na trichimonas- kultivacija, nalaz negativan, te prepisan fluconax zbog prisutne kandide.
Rečeno je da su bakterije u urinu od nedovoljnog uzimanja tekućine, a boja i miris iscjedka nesto sto ce se regulirati ili se jednostavno promijenilo.
2-3 tjedna nakon svega toga primjećujem kvržicu na prijelazu s velike usne na kozu, te sam je istisla misleci da je urasla dlaka i da ce se smiriti. Izašao je gnoj, međutim sljedece jutro natekli su mi i vrlo su bolni limfni čvorovi. Prepisan mi je klimicin. Pod terapijom se pristic povlači, i limfni čvorovi su splasnuli te ne bole. Po završetku terapije, ponovno naticu i bolni su, iako prištića vise nema. Izvadila sam krv, nalaz uredu. Upućena sam infektologu, sa sumnjom da je oticanje vezano za urogenitalni trakt i cekam pregled. Iscjedak jos uvijek prisutan, žut i gust, uz pojavu sukrvice. Molim Vas, popila sam toliko lijekova i svega, problem je jos uvijek tu, mozete li mi dati mišljenje vezano na ovaj problem? LP

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.06.2016. 10:20

Teško mi je odgovoriti na vaše pitanje jer dosta toga ste napravili a iscjedak i dalje perzistira.
Svakako bih ponovio briseve rodnice i cerviksa kao i urinokulturu.