Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Mjecečnica koja traju 2 mjeseca!! pomoć, molim vas!!!


Autor Poruka

tech-vjeverica

11.01.2008. 18:15

ovako, 27. 4. 2007 bila sam na operaciji slijepog crijeva. Dok su me operirali, primijetili su da su mi jajnici pre tvrdi i napravili driling, bušili su ih. Nikad nisam imala redovitu menstruaciju. No, nakon operacije pojavile su se ciste na oba jajnika, a 2 tjedna nakon operacije, pukla mi je cista za vrijeme spolnog odnosa.
Do jedanaestog mjeseca menstruacija mi je došla 3 puta. A 1. 11. 2007 dobila sam ju, te od onda, trajala mi je 2 mjeseca. Nije bila obična, katkad je to ličilo samo kao iscjedak, a katkad je bilo obilno krvarenje, no bilo je konstantno. Bila sam kod ginekologa UZV je u redu, jajnici su policistični. Dao mi je tablete Dabroston, nakon 3 dana otkako sam počela piti, menstruacija je prestala. Jučer sam završila piti tablete, danas sam opet dobila mengu. Je li to normalno??? osjećam se jako iscrpljeno, nalaz krvi je u redu. Ali ja više ne mogu izdržati, imam samo 19 godina.. Molim Vas pomozite mi. Unaprijed hvala!!!

Miro Šimun Alebić, dr. med.

23.01.2008. 10:25

Poštovana,
"menstruacije" koje traju dva mjeseca nisu menstruacije, nego krvarenja koja je potrebno temeljito dijagnostički istražiti i potom odrinirati odgovarajuću terapiju. Dijagnostika bi se odnosila na UZV VS pregled, hormonske analize te ev. i određivanje čimbenika koagulacije. O nalazima bi ovisio daljnji slijed postupka.