Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Trudnoča i bolest kroničnog umora


Autor Poruka

noemi

03.01.2008. 16:25

Poštovani!

Zamolila bi vas za savjet. Nakon što sam rodila, "pokupila" sam Epstein barr virus od kojega se nisam uspjela oporaviti, ponajviše zbog dojenja i dodatnih napora (nošenje djeteta itd.). Postala sam boležljiva (upale grla, česte prehlade, osjetljivost na klimatizacijeske uređaje) te mi je ponovljen test na epstein barr virus koji je nazalost ostao pozitivan, IGE i IGM. Od tada je prošlo godina i pol ali mi je ostao osjećaj iscrpljenosti iako nisam u prevelikom stresu. Imam 24 godine.

Zanima me, da li je pametno riskirati drugu trudnoču i kakav bi bio tijek s obzirom na to da mi je postavljena dijagnoza bolesti kroničnog umora.

Unaprijed hvala..

Noemi

Miro Šimun Alebić, dr. med.

09.01.2008. 20:45

Poštovana,
aktivna infekcija EBV ne povisuje rizik od spontanih pobačaja ili kongenitalnih anomalija.
Što se sindroma koroničnog umora i trudnoće tiče, iako postoje kontroverze, čini se da trudnoća ne pogoršava simptomatologiju, nego je, u pojedinim slučajevima i popravlja. Nakon što se dijete rodi važno je osigurati vrijeme za odmor (planirati osobu koja će moći preuzeti brigu o djetetu).