Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Moguća trudnoća?


Autor Poruka

zabrinutat112

14.07.2018. 11:00

Poštovani, u maju, na dan kada mi je završila menstruacija imala sam petting s momkom, znači bez seksualnog odnosa i nevina sam. Međutim, na kraju je on ejakulirao po spoljnoj strani mog spolnog organa te nisam sigurna da li je išta dolje otišlo iako sam se brzo nakon toga očistila. Poslije toga sam imala 2 normalne menstruacije i zbog bolova u jajnicima sam otišla doktorici gdje mi je ustanovljen veliki broj leukocita u urinu. Međutim, područje maternice mi se povećalo i osjećam težinu. Da li je moguća trudnoća ili je nešto drugo u pitanju? Hvala unaprijed.

Ivo Balenović, dr. med.

15.07.2018. 01:40

Poštovana, prema onome što ste naveli sigurno se ne radi o trudnoći. U pitanju je urinarna infekcija. Savjetujem da uradite urinokulturu.

Lara1a

15.07.2018. 01:40

Postovani, treba mi vasa hitna pomoc jer se uzasno bojimo ja i moj decko. Naime imali smo nezasticeni spolni odnos predzadnji dan menstruacije koji je bio 18.6.(menstruacija je trajala od 15. do 19.6.), te smo imali jos dva spolna odnosa bez zastite u vrijeme neplodnih dana, imam redovite cikluse pa oratim na kalendaru, odnos na predzadnji dan prosle manestruacije je trajao desetak minuta, drugi minutu i treci minutu i svi u neplodnim danima. Niti jednom decko nije svrsio u mene vec izvan mene nakon minutu dvije te sam se otusirala nakon odnosa. Naime menstruacija mi je trebala po rasporedu doci 12. ili 13.7. i malo me bolio trbuh kao da cu dobiti i malo grudi ali to me nije zabrinjavalo jer mi je tako i inace prije menstr. Naime otisla sam na kruzer 7.7. I jos dva dana sam na njemu u spanjolskoj i italiji znaci mijenjam okolinu i sve i meni menstruacije nema ja se jako jako bribem. I da, danas sam isla dolje gurnuti dva prsta da vidim hocu li sta neobicno osjetiti i osjetila sam ne znam kako da to opisem "kao da se neki organ "spustio" kao maternica ne znam stvarno i jako sam se uplasila. Mlada sam jako i bojim se da nisam trudna molim vas za pomoc i decko inace nema bas predejakulata tj. ne curi mu pa eto jos i to. Oprostite molim Vas na dugackoj poruci i hvala vam najljepsa unsprijed.

Ivo Balenović, dr. med.

15.07.2018. 15:25

Poštovana, prema svemu što ste naveli, teško da je moglo doći do trudnoće. Ipak, preporučam da učinite test. Ono što ste napipali je vrat maternice, to je normalno i nema razloga za brigu.

Marina26

15.07.2018. 15:25

Poštovani,

Zanima me sljedeće. Nakon 7 mj pauze krenula sam ponovo sa pilulama ali sam prešla sa jaza na jasmin. Trenutno ih pijem zbog policističnih jajnika ne zbog zaštite. Naime, drugi dan menstruacije pocela sam ih piti to je bilo prošlu nedjelju da bi u srijedu cet popila 4 tabletu i u cet ujutro dobila blagi proljev. Tablete sam odlucila piti izmedu 21 i 22 sata (ponekad u 21 ponekad u 22 sata) a proljev je nastupio iduci dan oko 10 ujutro. S obzirom da sam vec prije pila  pilule nisam popila dodatnu pilule jer iz iskustva znam da ne bi trebalo biti  potrebno. To isto vece popila sam nešto alkohola (casu vina, jedan casicu višnjevca i borovnicke). Dakle mene samo brine da li sam ipak trebala popit jer sam bila tek na 4.toj tableti i ako sam trebala sto sada? I da li mogu normalno konzumirati alkohol jer znam svoju mjeru i nikada ne dolazi do povracanja od istog ?

Ivo Balenović, dr. med.

15.07.2018. 15:55

Poštovana, nije bio potrebe za dodatnom tabletom. Alkohol možete konzumirati povremeno i umjereno.

Lara1a

15.07.2018. 22:50

Poštovani, ja Vam se ispručavam ali jako sam uznemirena. Izostaje mi menstruacija već 3. Ili 4. dan. Je li moguce da se "poremetilo" nesto jer sam putovala za vrijeme ovulacij u Bosnu na 4 dana i tjedan dana nakon toga na kruzer na put po spanjolskoj i italiji gdje je nesto toplije. Je li moguce da to utjrce i znaci li nesto sto mene ponekad zaboli trbuh kao da ce doci menstruacija, a nje nema i bole me grudi kao pred menstruaciju malo. Iako mi jos iscuri dva-tri puta dnevno obaj bijeli iscjedak koji mi je normalan jer mi oduvijrk svaki dan tako curi. Hvala Vam unaprijed, i jako sam pod stresom i bojim se. Hvala s postovanjem!

NC18

16.07.2018. 12:20

Poštovani, prvi dan moje posljednje menstruacije bio je 29.06.2018. Ciklus mi je redovan, ali krvarenja prestaju već nakon drugog ili trećeg dana, što ne mislim da je relevantno u ovom slučaju. 04.07.2018. partner i ja smo imali odnos i on je nakon toga svršio u mene. Namjerno i namjenski smo to napravili. Dakle, nema dileme i nije nešto što nam se slučajno dogodilo.
Redovite seksualne odnose imali smo nakon toga 07.07. i 14.07.
Ne koristimo zaštitu. Prakticiramo prekid snošaja, no nakon što on svrši, znali smo ponovo imati odnos.
Da li postoji realna mogućnost za trudnoću? Moram naglasiti da nemam zdravstvenih problema, ali sam u 30tim pa tim više vjerujem da su vjerovatnoće za trudnoću u neplodnim danima ili zbog plodnosti preostale tećnosti manje.

Kada bih najranije mogla napraviti kućni test a da to bude pouzdano?
Kod ginekologa planiram otići tek oko 10.08.

Ivo Balenović, dr. med.

16.07.2018. 18:35

Poštovana Lara 1a, moguće da je od svega što ste naveli došlo do poremećaja u menstruacijskom ciklusu. Budući da ste imali spolne odnose, ipak savjetujem da učinite test na trudnoću.

Ivo Balenović, dr. med.

16.07.2018. 18:35

Poštovana NC18, test na trudnoću je najbolje napraviti ukoliko Vam izostane menstruacija.

Lara1a

17.07.2018. 09:25

Poštovani doktore, evo ja sam jucer navecer stigla doma i danas ujutro me bolio donji dio trbuha kao pred menstruaciju i malo nakon toga mi je stigla, posto je dosla a 4. dana kasnila jje li potreban test? Hvala unaprijed, pozdrav.

Ivo Balenović, dr. med.

17.07.2018. 16:55

Budući da je menstruacija došla, test nije potrebno raditi.