Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Mogućnost trudnoće


Autor Poruka

anaqwert

25.02.2019. 10:45

Poštovani,
Zanima me postoji li mogucnost trudnoce ako smo partner i ja prakticirali oralni seks i on je ejakulirao, znaci vjerojatno je imao sperme na prstima, a poslije mi je stavljao prste u vaginu.
Ovulacije mi je inace za 3-4 dana.
Hvala unaprijed!

Ivo Balenović, dr. med.

25.02.2019. 21:05

Poštovana, ne postoji mogućnost da na taj način dođe do trudnoće.

M4C1

25.02.2019. 21:10

Postovani! Ovulacija mi je bila prije 3-4 dana prema kalendaru, imala sam nezasticene spolne odnose te je suprug ejakulirao u mene obzirom da zelimo dijete. Danas cijeli dan imam kao lagane grceve u maternici koji nikako ne prestaju i pojacan iscjedak nije prestao ni nakon ovulacije. Ti grcevi nisu kao menstrualni vec su vise kao osjecaj skakljanja i dosta je neugodan osjecaj. Jucer sam takoder i povratila, pomislila sam da je viroza, ali se samo jednom desilo. Takoder mi sve smrdi po bljuvotini i u nekoliko navrata imam osjecaj laganog probadanja maternice. Zanima me sprema li se tijelo za menstruaciju jer trebam dobiti za 10 dana ili je moguca i trudnoca ili je cak nesto drugo u pitanju jer upale nemam i bila sam na pregledu? Smatram da je mozda rano vec za te neke "simptome" trudnoce, ali svega sam se nacitala tako da je valjda sve moguce.. Unaprijed hvala na odgovoru.

oni

26.02.2019. 10:45

Poštovani,

imala sam spolne odnose u rizičnom razdoblju ciklusa. Bole me grudi postepeno, a prije dva do tri dana sam znala grčeve osjetiti u donjem dijelu trbuha. Ciklus mi je u prosjeku trajao 28 dana. Zadnju mjesečnicu sam dobila 8.2. i trajala je 6 dana. Kasnila je 13 dana. Nisam imala ikakav rozi iscjedak iz vagine niti sam osjetila mučninu. Osim što me grudi bole na dodir. Sumnjam da je trudnoća u pitanju, ali ste vi stručniji tako da vi procijenite.

Lijep pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

26.02.2019. 14:00

Poštovana M4C1, prerano je da bi ti simptomi bili uzrokovani trudnoćom. Tek nakon implantacije, koja se dešava otprilike tjedan dana nakon oplodnje može se iz krvi detektirati hormon trudnoće - beta hcg.

Ivo Balenović, dr. med.

26.02.2019. 14:00

Poštovana oni, prerano je da bi se moglo reći radi li se o trudnoći. Ukoliko menstruacija ne nastupi na vrijeme uradite test.