Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Mogucnost trudnoce


Autor Poruka

Loraa_123

27.08.2021. 11:55

Imala sam spolni odnos za vrijeme plodnih dana, točnije dan kada je najveća šansa trudnoće. Tijekom odnosa kondom je skliznuo te je moj partner stavio isti umjesto da je iskoristio novi. Nakon odnosa popila sam plan B tabletu te mi menstruacija kasni već 10 dana. Odnos se desio prije 3 tjedna, a uzela sam i dva testa na trudnoću te su oba bila negativna. Vjerujem u učinkovitost plan B tablete, no brine me ovulacija, plodni dani te korištenje kondoma koji je već skliznuo. Na određenim portalima sam pročitala ako se ovulacija već desila tableta neće biti učinkovita što mi nije veoma jasno. Zanima me postoji li mogućnost trudnoće s obzirom na negativne testove? Inače imam redovite menstruacije te ne koristim nikakvu kontracepciju. "

Ivo Balenović, dr. med.

27.08.2021. 18:30

Poštovana, trudnoću možete isključiti. Savjetujem da se javite liječniku radi terapije kojom će se potaknuti krvarenje.

Mateja123

28.08.2021. 13:35

Dobar dan...menstruaciju sam imala 18.8 i trajala je jedva 4 dana prvi dan me bolila i nije bila obilna vise jako svijetle boje skoro pa rozo..drugi i treci dan bila je samo roza boja na papiru...sa deckom imam nezasticeni odnos..od srijede osjecam mucninu i vrtoglavicu bol u desnom jajniku i kao da cu opet dobit mengu...umorna sam stalno grudi su malo osjetljive nemam apetit i gadi mi se neka hrana...iscjedak mi je kremasto bijeli od zavrsetka menstruacije...stim da sam u srijedu navecer povracala i bilo mi je jako lose...dali bi mogla bit trudnoca ili je mozda ovulacija blizu pa mi je radi tog...test nisam radila...hvala na odgovoru

Mateja123

28.08.2021. 13:35

Dobar dan...zadnju menstruaciju sam imala 18.8 prvi dan me bolila drugi i treci nista nije bila obilna vise roza boja... treci dan je bilo samo na papiru vidljivo...imam nezasticeni odnos sa deckom...od srijede mi je mucno i vrti mi se boli me glava...boli me u jajniku desnom grudi su mi malo osjetljive kao da cu opet dobit...u srijedu navecer sam povracala gadi mi se neka hrana i osjetljiva sam na mirise neke imam bijeli kremasti iscjedak od zavrsetka te menge...dali mi je to mozda radi ovulacije sve tako ili postoji mozda da sam trudna...test nisam radila...hvala na odg

Ivo Balenović, dr. med.

28.08.2021. 21:05

Poštovana, ako je zadnja menstruacija bila 18.8., prerano je za simptome trudnoće.

Kaca27

28.08.2021. 21:05

Postovani, zadnja menstruacija mi je bila 10.08. vec 5 dana krvarim. Isla sam kod ginekologa poslao me na BHCG i rekao da ima neka senka u materici nesto, da je jedan jajnik uvecan, beta mi je 18 dan ciklusa 1.2 … da li je iskljucena trudnoca, ako je ovulacija bila tacno 14 dana. Spolno aktivna.

Ivo Balenović, dr. med.

29.08.2021. 12:40

Poštovana, beta hcg se u krvi trudnice može detektirati nakon implantacije zametka. Implantacija se događa desetak dana nakon oplodnje jajne stanice.