Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


molim za savjet


Autor Poruka

Željka

11.01.2005. 10:05

Zanima me koliko s obzirom na moje neredovite cikluse (traju od 30 do 55 dana) moram pričekati sa pregledima za neplodnost? Pokušavam zatrudnjeti zadnjih nekoliko mjeseci, međutim problem je što ne znam ni kad su mi plodni dani ni da li ih uopće imam. Radila sam briseve maternice, vadila sam hormone 4 dan ciklusa, PAPA test i sve te pretrage su mi bile uredne, pijem folnu kiselinu, sve sam sredila u stomatologa, ne pijem, ne pušim....Pa vas molim za mišljenje, da li da pokušavamo još neko vrijeme ili da odem na dodatne pretrage? Imam 28 godina.
I još jedno pitanje. Moja jako dobra prijateljica je u vezi već 10 godina, do sad nije ostala trudna iako se ne čuvaju baš previše. Momak joj ima antitijela na hepatitis C, pa je zanima da li to može biti povezano sa nepoldnošću.
Unaprijed hvala

prof. dr. Josip Djelmiš

22.01.2005. 21:42

Poštovana Željka,
S obzirom na Vaše neredovite menstruacije i planiranu trudnoću savjetujem Vam da se javite ginekologu. Ako se niste odlučili posjetiti ginekologa, mjerite bazalnu temperaturu na temelju koje će te moći odrediti vrijeme ovulacije.
Vaša prijateljica kao i njezin dečko vjerojatno ima hepatitis C, ali ta infekcija nije povezana s neplodnošću.