Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


trudnoca i rizici


Autor Poruka

natasa

12.01.2005. 22:14

postovani,
molim vas da mi odgovorite na slijedece pitanje:
trudna sam ,evo, 15,5 tjedana i na zadnjem pregledu prije tjedan dana doktorica mi je rekla da mi je usce maternice ulozivo za vrh prsta. dobila sam terapiju dabrostona i pijem 2 tablete na dan. zanima me koliko je takav nalaz opasan i sto mi je ciniti da se sto bolje sacuvam jer sam trudnocu ostvarila nakon 5 godina braka i to postupkom ivf-a.
unaprijed zahvalna

prof. dr. Josip Djelmiš

22.01.2005. 21:34

poštovana Nataša,
Treba razlikovati duljinu vrata maternice (cerviksa uterusa), uloživost i otvorenost vanjskog materničnog ušća, prohodnost cervikalnog kanala i uloživost i otvorenost unutarnjeg materničnog ušća. Kod Vas se vrlo vjerojatno radi o uliživosti vanjskog materničnog ušća što je uredan nalaz u žena koje su rađale. Ako je kod Vas vrat maternice održan, a vanjsko maternično ušće uloživo za vršak prsta ne treba te brinuti, a terapija nije potreban (posebice Dabroston). S obzirom na Vaš dugogodišnji sterilitet i sadašnju trudnoću nakon IVF-a preporučam Vam što više mirovanja i redovite kontrole.