Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Nakon poroda


Autor Poruka

Katjana

13.09.2012. 13:15

Poštovani,
rodila sam prije 3,5 mjeseca, vaginalno, i pored epiziotomije sam jako popucala tako da sam imala bezbroj šavova, izvana i iznutra. Odmah treći dan nakon poroda sam bila na pegledu jer mi se stvorio hematom, sve je bilo u redu i moj ginekolog (koji me i porodio) je rekao kako rana zarasta kako treba.
Još jednom sam bila na pregledu 6 tjedana nakon poroda i isto je sve bilo u redu, maternica čista, rana uredna. Par puta sam također išla kod ginekologa na pregled grudi zbog mastitisa (gnojni apsces) i zbog toga pila tri puta antibiotike.
Mene brine sljedeće,
prostor između vagine i anusa je pun nabora, jedan je debljine prsta (predpostavljam od šavova), vagina je sužena, takvo stanje me ometa kako odlasku na zahod tako i pri spolonom odnosu, imam iscjedak koji je neugodnog mirisa i zanima me da li je moguće da je nastao zbog antibiotika..
Pošto sam od poroda jako često kod ginekologa, neugodno mi je ići za svaku sitnicu (i sam pregled mi je strašno neugodan svaki put) zanima me vaše mišljenje, da li moje stanje zahtjeva pregled?

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.09.2012. 19:15

S obzirom na iscjedak neugodnog mirisa, mislim da se svakako trebate javiti na pregled, te isti zahtijeva terapiju.
Nabor rodnice rezultat je ožiljka od epiziotomije i saniranih laceracija rodnice.

Beogradjanka

07.06.2021. 01:15

Postovani,
Imala sam malo rizicniju trudnocu i 2 meseca sam strogo mirovala. U 9.mesecu ddimer je bio 4.8 i bockala sam se fraksiparinom 0.4.
Otoke nisam imala, malo na kraju trudnoce. Pri ustajanju su me bolele i malo oteknu. Takodje se desavalo i da mi kao malo pomodre. Porodila sam se i dalje se bockam. Noge su sada natecene i isto tako modre malo, pritisak nisam imala i sada je normalan, samo sto je broj otkucaja srca 90.
Da li ima razloga za brigu ili organizam jednostavno trpi sok?

Ivo Balenović, dr. med.

07.06.2021. 15:05

Poštovana, potrebno je šest tjedana nakon poroda (period babinja) da se organizam vrati 'u normalu'.