Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Nateklina


Autor Poruka

lekica123

31.05.2016. 21:00

Prije par sedmica po prvi put mi se pojavila nateklina izmedju velike i male stidne usne u gornjem dijelu i bila je bolna i pojavljivao se blagi svrbez.Nateklinu sam mazala uljem svaki dan i u roku od 4-5 dana nestala je.Medjutim nakon 10 dana ponovo se vratila, ali na drugoj strani i veca nego prvobitna, isto je bila bolna i ponovo sam pocela koristiti kantarionovo ulje i smanjila se, ali nije potpuno nestala, jos je osjetim na dodir, ali nema boli, da li je u pitanju nesto opasno ?

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.06.2016. 18:25

Vjerovatno se radi o upali ležišta dlake. Ništa opasno. Ako proces konfluira potrebno je eksprimirati gnojni sazdržaj i ordinirati antibiotik.

lekica123

06.06.2016. 10:45


Postovani !
Pisala sam vam vec da mi je prije par sedmica po prvi put mi se pojavila nateklina izmedju velike i male stidne usne u gornjem dijelu, gotov na sredini bila je bolna i pojavljivao se blagi svrbez.Nateklinu sam mazala uljem svaki dan i u roku od 4-5 dana nestala je.Medjutim nakon 10 dana ponovo se vratila, ali na drugoj strani i veca nego prvobitna, isto je bila bolna i ponovo sam pocela koristiti kantarionovo ulje i smanjila se, ali nije potpuno nestala, jos je osjetim na dodir, ali nema boli. Sada jesam prehladjena, ali mi se juce pojavilo malo krvi u tragu,nista puno, mislila sam da sam dobila ranije,ali nisam, danas nema ni traga krvi, imam glavobolju vec par dana(prehladjena sam imam upalu grla) da li je moguce da je od prehlade ili je nesto drugo ?

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.06.2016. 23:35

Radi se o folikulitisu ili apscesu kože. Nema veze s prehladom. Sugeriram pregled, ev. inciziju gnojnog procesa i antibiotsku terapiju.