Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


negativna aspiracija


Autor Poruka

mirela001

20.04.2016. 10:55

Poštovani,
imam 40 god., ne pijem, ne pušim, ne drogiram se. jednia bolest mi je visoki tlak.
prošle godine sam imala dvije biokemijske trudnoće, spontano kod kuće. nakon toga krećem u mpo postupak. nalazi hormona su svi dobri, osim amh 2.8 i fsh se vrti od 9 do 11 (u provom postupku je bio 6.6). tsh je bio 2.5, dobila euthyrox 25, nakon čega je pao na 1.7, sada je pao na 0.04. (rađeni ostali hormoni uredni, antitijela malo povišena, uzv uredan). međutim s obzira na sve ja ni u jednom ciklusu (stimuliranom ili prirodnom) ne mogu dobiti ni jednu jajnu stanicu, sve aspiracije su negativne. u pračenju ostalih ciklusa utvrđene su ovulacije, ali kada je aspiracija uvijek je negativna. sada su me poslali na druge pretrage jer uzrok nije ginekoliški, tako mi kažu. molim vas pojašnjenje zašto bi se tako nešto moglo događati, dali postoji mogućnost da za trudnoću, da dobiju tu jajnu stanicu? ciklusi su još uvijek uredni, traju 3-4 dana (nisu jako obilni) i ciklus je u rasponu od 25-27 dana.
puno hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.04.2016. 22:45

Nažalost tu vam ne mogu biti od velike pomoći. To je subspecijalistička stvar i stvar obrade i liječenja je u domeni kolega koji je bave humanom reprodukcijom.