Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


obilno krvarenje u ovulaciji


Autor Poruka

goga8

26.03.2010. 20:30

Poštovana doktorice,
Imam 32 godine, majka sam dvoje djece i do sada sam imala uvijek uredne menstruacije. Zadnja mjesečnica je nastupila 13 03. Jučer, 25. 03. s početkom ovulacije je počelo obilno krvarenje. S krvarenjem izlaze kao 'ugrušci' , komadići. Trbuh me boli kao da je nastupila menstruacija. Napominjem da pijem uredno TRIQUILAR tablete ( već godinu dana) , te da nisam ni jednu izostavila i time poremetila ciklus. Ginekolog mi je telefonski rekao da slijedeća 2 dana popijem po dvije tablete triquilara, i time povećam razinu hormona, i da bi krvarenje tada trebalo stati. Napomenuo je i da to nemože nikako biti menstruacija, jer je krvarenje nastupilo na pol kutije triquilara. Možete li mi pokušati objasniti na šta bi to moglo ukazivati i imam li razloga za brigu ? Zahvaljujem Vam se na odgovoru.
Gordana

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.04.2010. 20:14

Poštovana!
Mislim je krvarenje uzrokovano kontraceptivnim pilulama. Predlažem da se javite ginekologu na pregled. Ako se i sljedeći mjesec javi slično promjenite kontraceptiv.

annnne

06.12.2010. 10:40

Poštovani,
- imam 26g i 2 dijece
- spirala Nova T postavljena mi je prije 7mj
- nakon postavlanja: obilno krvarenje, ugrušci, bolne menstruacije (popijem ketonal ili baralgin zbog tih kontrakcija)...u zadnja 2mj.normalnije(manje bolne, slabije krvarenje...) menstruacije...uvijek redovite
- pitanje: zadnje dvije ovulacije popraćene su tamnim iscjetkom nalikom na krv, dok je zadnja ovulacija nalikovala na jednu laganu menstruaciju koja je trajala 4-5 dana, sa 2 ugrušćića nešto manja od zrna graška.Molim, što se događa, trebam li se javiti liječnici???

Lijep pozdrav!

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.12.2010. 20:25

Poštova obilne menstruacije, ugrušci ne neuredna krvarenja povezana su uz klasične spirale.
Ako se smetnje nastave preporučam, da se ista odstrani i zamjeni sa LNG intramaterničnim uloškom.