Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Papa test


Autor Poruka

Kuglicaa

08.04.2017. 09:35

Postovanje,jučer sam podigla papa test i sestra kod dr.mi je rekla da je sve ok.Kad sam dosla kuci vidim i sama da je sve u redu jedino me buni sto je stavljen iksic kod mjesane flore i rubrika iznad ima iksic gdje pise leukociti.To je sto se tice lijeve strane papira a na desnoj je sve prazno i koliko vidim to je u redu.Da li je moguce da imam neku upalu a doktorica je toliko neodgovorna da me nije upozorila i dala neke lijekove( inace je stura na odgovorima) ili je to mozda normalno jer sam papa test vadila pod terapijom provera tabletama.Inace uzv i oregled je sve ok jedino pijem provera tablete radi malo poremecenog ciklusa tj.ciklusi dodju na vrijeme ali nikako da stanu ( po dr maternica se ljusti neravnomjerno)odatla i ta tarepija.Unaprijed hvala na ukazanom vrijemenu.Lp

Ivo Balenović, dr. med.

09.04.2017. 20:35

Poštovana,
miješana flora je fiziološka flora rodnice, a normalno je da su u nalazu prisutni i leukociti. Važno je da nema abnormalnih stanica. Papa test Vam je uredan.

mirjana76

01.05.2017. 19:20

Poštovani,
Dobila sam nalaz papa testa i označeno je sljedeće:
Opća podjela-negativno na intraepitelnu ili invazivnu leziju
Opisna dijagnoza-mješana flora
Drugi ne-neoplastični nalazi
Reaktivne promjene na stanicama povezane s upalom
Endometralne stanice izvan menstruacije
I upute - drugo - obrada endometrije
Mozete mi objasniti sto to znaci i imam li razloga za brigu?
Moja ginekologica je rekla da je nalaz uredan ali da svejedno napravim uterobrush...
Unaprijed hvala!

Ivo Balenović, dr. med.

02.05.2017. 16:25

Poštovana,
nalaz je negativan na intraepitelnu leziju tj. uredan. Što se endometralnih stanica tiče, one se do 12. dana menstruacijskog ciklusa mogu naći u citološkom razmazu. Ako se one nađu nakon 12. dana ciklusa ili u menopauzi to može biti povezano s hormonskim ali i patološkim podražajem (upala).

Diana97

03.05.2017. 12:40

Postovani.
Dva tjedna nakon menstruacije sam uočila tamno-smedu krv,koja je trajala par dana. Zanima me da li je to stara krv ili je riječ o nekoj infekciji?
I prije sam znala to uočiti.
Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

04.05.2017. 13:30

Poštovana,
najvjerojatnije se radi o ovulacijskom krvarenju, i nije potrebna nikakva terapija.

sanelas

04.05.2017. 15:30

Poštovani!
Već otprilike 2 mjeseca imam svrbež u području anusa i malo oko anusa (dio međice), promjena na koži nema. Koristila sam Canesten 3 vaginalete i kremu no nije pomoglo. Nakon toga sam napravila papa test koji je pokazao miješanu floru, reaktivne promjene na stanicama povezane sa upalom i endometralne stanice te eritrocite. Papu sam radila 12.-13.dan ciklusa.
Uz to cijelo vrijeme ciklusa i nakon prestanka menstruacije mi izlazi smeđi iscjedak, rozkasti, žučkasto-smeđi, tamno smeđi koji ne prestaje...sada me već očekuje i sljedeća menstruacija.
Na što bi to moglo ukazivati?

Inače, ovo mi je prvi papa test koji mi je uredan sa "desne" strane nalaza nakon nekoliko godina borbe sa CIN-ovima (CIN 3, Letz-konizacija, HPV visokog rizika, biopsije, kolposkopije...)

Rodila nisam, imam 30 godina.

Hvala unaprijed....

Ivo Balenović, dr. med.

05.05.2017. 10:25

Poštovana,
papa test je u redu. Obzirom na iscjedak preporučio bi da učinite cervikalne briseve i hormonski status (možda se radi o disfunkcijskom krvarenju koje je uzrokovano hormonalnim promjenama)