Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Papule i još nešto


Autor Poruka

Hrvoje

17.05.2006. 11:17

Poštovanje,

Imam jedno pitanje koje me muči cijeli život. Mislim da je to razorilo već po malo moju psihu i obeshrabrilo me. Prije nešto više od godinu dana krenuo sam u istraživanje odgovora na svoje pitanje. Odgovor nije još došao, barem do moga mozga.
Imam 23 godine. Otkad znam za sebe, od rođenja, imao sam bjelkaste papule na rubu glavića penisa. A i izvana po penisu, gotovo neprimjetne, ispod kože. To mi nije predstavljalo problem jer sam se rodio s time i nikad na to nisam obračao pozornost. Međutim, kako sam odrastao, a nitko mi nije pričao nikada o spolnosti, počeo sam smatrati da je to bolest. Možda karcinom ili nešto. Moj se život tu srušio. Bio sam negdje 13 godina kad sam počeo intenzivno razmišljati o tome. Odgađao sam da to nekome kažem i nikome to do sada nisam rekao. Kad sam imao 15 godina pojavio mi se nakakav svrabež među nogama. Češao sam se intenzivno, i koža je poprimila blago smeđu boju. To je se povuklo. Prestao sam se češati. Nisam baš držao do higijene i primijetio sam da se to pojavi prilikom velikih vručina i kad se uznojim. Napominjem da nisam imao nikakve spolne odnose do tada i nisam imao niti ljubavni kontakt. Prvi put sam imao spolni kontakt sa 17 godina. U toku odnosa imao sam problema sa preranom eakuacijom. Ali, npr. kad sam pod utjecajem alkohola gotovo bude sve normalno. Mislim da su ovi problemi, problemčići, zapravo, to su za mene ogromni problemmi razorili moju psihu i obeshrabrili me i stvorili osječaj manje vrijednosti.
Kod ginekologa nikad nisam bio. Užasno me sram. Sram me i to roditeljima reći. Strah me da me ne bi vidjeli prijatelji. Na kraju krajeva, sram me da će se otkriti neka bolest pa to tajim od sebe.
Prije godinu dana počeo sam ovo intenzivno istraživati preko interneta i dijagnosticirao sam si: Papulae Coronae Glandis - znači uobičajene papula penisa koje ima 22% muškaraca. Ali, opet da si ne mogu priznati da je to to. Za svrabež među nogama koji se pojavljuje već 7 godina (godinama se na javlja, onda se nakad javi), dijagnosticirao sam si da je to uobičajeni svrab zbog znojenja i nehigijene. Herpes? Neznam gdje bi ga dobio, a vidim da je on malo i drugačijeg oblik. Moja koža samo pocrveni od svraba i poprimi blago smeđu boju. Možda je to što nikad ne jedem nikakve vitamine, a kamoli B vitamin.
Još kad sam bio mlađi i kad se moja spolnost počela razvijati, primijetio sam da mi se preko cijelog glansa stvori bijela opna (smegma). Poslije je to s vremenom se gubilo sve brže i brže. Kad sam se samozadovoljavao rjeđe se pojavljivala. I ovdje sam si napravio diagnozu - uobičajena smegma. Možda bi ju se riješilo obrezivanjem navlake uda. Sada se ne samozadovoljavam oko godinu dana iz vjerskih razloga, i po noći mi dođe polucija u snovima, otprilike jednom tjedno. Bio sam sa curom u vezi 4 godine - i zamislite, tajio sam joj to sve. Kako li sam se ja osječao.
Još napominjem da nikad nisam otišao kod ginekologa i nikad nikome nisam rekao za ovo. Ovo me spriječava da normalno živim kao i svi mladi. Djeluje mi jako na psihu. Neznam kako da si pomognem. Stvarno me je razorilo. Možda će mi netko od vas reći - pa otiđi kod ginekologa, ali meni treba veća potpora. Kod vas sam ovdje došao istraživajući sve i nisam naišao na ovako dobar forum. Pomozite mi molim vas. Ovo stanje kod mene izaziva čak suicidne misli. Možda bih mogao poslati vama slike pa da vi vidite što je to. Barem da se malo ohrabrim sad

dr. Miro Šimun Alebić, spec.gin.

01.06.2006. 12:02

Poštovani,
predlažem da se javite na pregled dermatovenerologu. Ginekolozi su, naime, specijalisti za ženske bolesti, dok se promjenama na muškom spolovilu bave dermatovenerolozi ili urolozi.