Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


PCOS


Autor Poruka

corrina

20.06.2008. 17:25

Ja vas lijepo molim za mišljenje,koliko je to moguće na ovakav način. Bila sam kod ginekologa prije 2 mjeseca zbog jako neredovitih menstruacija i UZV-om je utvrđeno da su mi oba jajnika policistična (5 cistica na jednom i drugom).Vadila sam hormone i uredni su, jedino je LH izvan referentnih vrijednosti jer,kako doktor kaže,nije bilo ovulacije (hormone sam vadila 21. dan ciklusa. zadnju mengu sam imala 17.3. i bila je jako slaba. Doktor mi je propisao dabroston 19.-25. dana ciklusa (rekao mi je da pričekam da mi menga prirodno dođe i da onda počnem piti tablete).Problem je što ju ja još uvijek nisam dobila iako mi je rečeno da bih je trebala svaki čas dobiti (a to je bilo prije 2 mjeseca,doktor je to zaključio po debljini endometrija).Brine hoću li moći ostati trudna spontano,bez terapije?I moja je majka uvijek imala neredovite menstruacije,ali joj nitko nije rekao zbog čega,iako nije mogla ostati trudna čak 2 godine.Strah me da neću moći imati djece.Ne razumijem zašto još uvijek nisam dobila menstruaciju.

Miro Šimun Alebić, dr. med.

04.09.2008. 19:45

Poštovana,
ovim putem, shvatit ćete, nisam u mogućnosti odgovoriti kakave su konkretno Vaše šanse da do trudnoće dođe spontano. Vaša simptomatologija ( više od navedenog UZV VS nalaza) upućuje da bi se moglo raditi o PCO sindromu kojem je jedan od mogućih znakova - smanjen broj ovulacija. A izraženosti sindroma, odnosno, koliko često ovulacija "naiđe" ovisit će i Vaša šansa za spontanu trudnoću. Na kraju da Vas umirim - ovulacija se može postići i uz minimalnu medicinsku intervenciju ( uzimanjem lijekova u tabletama).