Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pečenje nakon menstruacije


Autor Poruka

Lucy1990

28.07.2016. 09:40

Poštovani,

od 12. mjeseca prošle godine sam se borila sa bakterijskom vaginozom. Napravila sam sve nalaze (bris cerviksa i uretre na klamidiju, aerobe i anaerobe, ureaplazmu i mikoplazmu) te mi je u cerviksu bakterijom streptokoka grupe B u cerviksu. Upala je liječena oralnim antibioticima i raznim kremama, te se 3 puta uspješno vraćala sve do ovog mjeseca kada je na kontrololnom brisu ustanovljeno da više nema upale. Bris sam radila prije 2 tjedna i uredne nalaze dobila prije tjedan dana.

Problem je u tome što već dulje vrijeme, godinu-dvije, osjećam pečenje i bolove zadnjih par dana nakon menstruacije pa me zanima što mogu učiniti i koji može biti razlog? Uloške mijenjam svaka 3-4 sata, perem se ujutro i navečer običnom vodom i baš svaki put mi se desi da je rodnica upaljena nakon menstruacije, čak i sad dok su nalazi u redu. Upala se obično smirila 4-5 dana nakon menstruacije te s obzirom da ne mogu tijekom nje ginekologu, dok odem na sredini ciklusa sve izgleda normalno. Sada dok mi je menstruacija pri kraju sam pokušala staviti vagisan pa je malo bolje,ali je još uvijek jako bolno.

Lp

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.07.2016. 23:20

Mažite vanjsko spolovilo Canesten kremom tjedan dana i koristite Canesten vaginalete nekoiko dana.