Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pilule- da ili ne?


Autor Poruka

tracy

01.10.2006. 14:00

Poštovani,
moja situacija je ovakva:prve kontracepcijske pilule logest sam pocela uzimati u 21. godini. Prestala sam ih uzimati nakon dvije godine zbog izrazenog oticanja nogu. Nakon prestanka sam 4 mjeseca imala velike pobleme sa dobivanjem menstruacije, te mi je ginekolog preporucio da pocnem opet uzimati pilule-yasmin, koje uzimam zadnjih godinu dana. Posto bih htjela u potpunosti prestati uzimati oralne kontraceptive zanima me kolika je vjerojatnost da ponovno imam problema sa menstrualnim ciklusom i sta u tom slucaju poduzeti? Drugo pitanje je vezano uz pojacanu dlakavost-primjetila sam po licu dosta sitnih dlacica te me zanima da li su yasmin pilule mogle imati utjecaja na to?
Unaprijed hvala!

Miro Šimun Alebić, dr. med.

03.10.2006. 22:00

Poštovana,
vjerojatni uzrok zbog kojeg je Yasmin propisan su policitični jajnici kod kojih neuredan ciklus i pojačana dlakavost ulaze u opis tog sindroma. Razgovarajte o ovom sa svojim ginekologom