Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pitanje o prvom odnosu, menstruaciji i mogućoj trudnoći


Autor Poruka

Laddy2

26.07.2012. 13:55

Poštovani,
imam 17 godina i noćas sam imala prvi put odnos s dečkom.
Nije me boljelo jer me pokušao "raširiti" prstima par puta prije odnosa. Nismo koristili zaštitu, jer je samo nekoliko puta ušao u mene i dečko mi je rekao da nije svršio kod ga nije izvadio. PO kalendaru su mi ovo neplodni dani, ali ne znam koliko se na to mogu osloniti. Jako se bojim jer sam neiskusna, njemu vjerujem jer je stariji, ali opet...
Inače imam bolne menstruacije i jučer me jako bolio stomak dok nisam imala odnos. Danas sam trebala dobiti, ali ništa od toga. Brinem se jer me stomak ne boli, samo imam glavobolje (možda od živciranja). JEl normalno da mi menstruacija kasni zbog odnosa ili? Kolika je moućnost da sam trudna.
Unaprijed hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.07.2012. 23:05

Poštovana, ne radi se o trudnoći. Očekujte menstruaciju svaki dan. Odnos ste imali u neplodnim danima. Ne brinite.

Laddy2

26.07.2012. 23:05

Pojavila se menstrualna bol (vrlo mala), ali grudi kao da me prestaju boljeti i imam pojačani iscjedak. Jel iscjedak ima neke veze s odnosom ili?

Laddy2

27.07.2012. 11:45

Imam jedno pitanje u himenu. Procitala sam da se nalazi ko rodnice, na vanjskom dijelu prema anusu. Meni nije curila krv pri odnosu, jel to moguce ili me decko nij "probio"? Ako se himen moze vidjeti, kako izgleda kad pukne?

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.07.2012. 13:25

Poštovana, iscjedak svakako ima veze s odnosom. Himen je prstenasta membrana na ulasku u rodnicu. Neki put je taj prsten malo širi pa prilikom prvog odnosa ne krvari ili vrlo oskudno. Pregledom se ustanovljuje oblik himena.

Laddy2

28.07.2012. 11:30

Danas sam dobila menstruaciju i curila sam do navecer, sada vise ne curim? Jel mozda to prouzrokovao stres zbog straha od trudnoce? Koliko da je oslonim na neplodne dane? Ne znam sto da mislim, ovo mi je bio prvi odnos

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.07.2012. 19:00

Poštovana, moj zadnji odgovor vama. Kao prvo savjetujem da si pronađete ginekologa, a nakon toga savjetujem da krenete uzimati pilule, pa ćete imati sigurnu zaštitu, bezbolne menstruacije, menstruacije koje će biti točne.

29.07.2012. 22:30

Prije pola godine sam imala prvi odnos koji se desio bez zastite. Od prije par dana osjecam blagu bol u malom stomaku, koja ponekad i prestane, nekad se pojaca... a evo od danas je presla i u prepone s tim da me tu zaboli na pokret noge. Inteesuje me da li postoji bilo kakva mogucnost da je ta bol vezana zbog tog odnosa koji se desio prije pola godine bez zastite i da sam na taj nacin pokupila nekakvu infekciju ( s tim da je to bilo nesto kratko i nije bilo ejakulacije). Poslije toga vise nisam imala odnose, znaci samo taj jedan. Ubrzo cu posjetiti svog lijecnika, vjerovatno je neka upala ali eto strah me da nije mozda uzrok toga taj odnos koji se desio prije pola godine a mami se bas i ne smijem povjeriti po tom pitanju pa bih vam bila zahvalana na odgovoru. Imam 18 godina. Unaprijed zahvalna!

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.07.2012. 10:00

Poštovana, taj odnos nema nikakve veze sa smetnjama koje imate sada. Bol u zdjelici može biti ginekološkog, mokraćnog, probavnog, vaskularnog kao i koštani-mišičnog porijekla. S obzirom da se pojačava kod kretnji mislim da se radi o zadnjem navedenom uzroku boli. Svakako savjetujem pregled.

cesaricca

01.08.2012. 15:50

postovani
imala sam spolni odmos bez zastiite 28.06. a dobila sma menstruaciju 5.07 i bila je standardno sedam dana istog intenziteta, i sada se pital jel moguce da sma trudna, jer sma se naglo udebljala, i grudi me bole na dodir, zatim su mi bradavice dobile tamniju boju,i sada se pojavio iscjedak iz bradavica, kao i stomak mi je naduven i osjecam ponekad bolove u donjem dijelu stomaka, tacnije boli me jajnici, imam glavobolje
unaprijed hvala i nadam se da cete brzo odgovoriti

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.08.2012. 16:50

Poštovana, ne radi se o trudnoći, ne brinite.

mark2013

31.05.2013. 20:50

Dobar dan,
decko jedan ovdje. 19.5. imao sam prvi spolni odnos u zivotu sa svojom curom. Koristili smo zaštitu i pravilno je koristili, ali kad sam trebao ejakulirati skinio sam kondom i ejakulirao po njenoj stražnjici malo, dakle malo je sperme otišlo po njenom lijevom guzu i krenulo je dolje ići prema vagini ali je ona to za par sekundi obrisala rukom i odmah nakon toga i wc papirom. Ne znamo je li sperma, dakle to malo sperme, je li ti došelo u kontakt sa vaginom. Ako je kolike su šanse da je ostala trudna? Ona ima 16, a ja 15 godina. Ciklus joj traje 28 dana, tako mi je rekla, ne kasni joj nikad skoro, možda je bilo slućajeva. 4. 5. joj je počeo novi ciklus i mi se strašno bojimo da nije zatrudnila, i da li je to moguće uopće, ovulirala je 22. ili 23- 5....i kad bi trebala dobiti mjesecnicu? hoce li joj kasniti jer se jucer razbolila?
Unaprijed hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

31.05.2013. 21:20

Ne znam da li će joj kasniti ali o trudnoći se nikako ne radi.
Pamet u glavu, morate se i dalje ponašati spolno odgovorno.

mark2013

31.05.2013. 21:40

dakle cura mi može ostat u drugom stanju jedino ako bez zaštite ejakuliram u njenu rodnicu(zanima me i koliko duboko to moram ja ejakulirati da je moguća trudnoća?)...dakle iako smo koristili zaštitu i taman kad trebam ejakulirati ja skinem kondom i recimo da ejakuliram po njenoj vagini ona ne može ostat trudna? dakle samo ako tijekom penetracije ejakuliram bez zaštite ili kako ste navodili prije u drugim temama, ako se prstima sperma ne prenese...i zanima me još nešto, mnogi moji prijatelji su isprobali sex bez zaštite, i dugo to rade a njihova partenirca od nijednog nije ostala trudna, sad mene zanima ako su neplodni dani, da li je moguća trudnoća?zato što bih htio to probati sa njom , dakako ne bih ejakulirao u nju, ispricavam se na tom ako sam dosadan ali shvacate me valjda, prvi put nam je bilo i vrlo sam obrazovan sto se tice tih stvari ali ovo nisam nigdje pronašao prijatelji su mi govorili i da je gotovo nemoguce da cura zatrudni ako ja ne ejakuliram u nju, samo da je to teorijski tocno, hvala vam unapirjed,
s poštovanjem happy

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.06.2013. 11:10

Poštovani previše pitanja i preopčenita su.
Čitajte naš forum i educirajte se. Savjetujem odnos s kondomom.
Pozdrav.

vuk2424

02.06.2013. 03:20

Dobra vecer otkada se broje neplodni dani ? od zadnjeg dana menstruacije kada izlazi smedji iscjedak ili od zadnjeg dana kad sam imala krvi ? Vazno mi je zbog plodnih dana.Kada tocno zavrsava menstruacija ?

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.06.2013. 12:00

Pogledajte naše prijašnje postove kako se računaju plodni i neplodni dani.
Ne kanim se ponavljati.
Totalno ste neinformirani.

mark2013

09.07.2013. 23:35

Poštovani,
zanima me...ja i cura smo imali spolni odnos sa zaštitom, ja sam odjednom poceo malo bolje se osjecat u spolovilu i kad sam pogledao kondom, skužio sam da je puknuo, nisam osjetio ni u jednom trenutku da moram ejakulirati ali oni onako osjecaji : "sad će to(ejakulacija) jos malo", ono kad se zna da ce sad ubrzo...poprilicno smo sigurni da je trudnoca nemoguca jer je mentruacija zavrsila dva dana prije spolnog odnosa, dakle neplodni dani koliko sam citao iz svih tema :P ali nigdje nisam nasao to o predejakulatu, mozete li mi samo malo pojasniti, molim vas...i da li je trudnoca moguca ?

marta_20

10.07.2013. 11:40

Dobar dan! Imala sam sexualni odnos s dečkom prije 2 dana i puknuo nam je kondom, ali nije svršio nego smo na vrijeme shvatili da je puknuo i prekinuli odnos! Dali postoji mogučnost da sam trudna? Hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.07.2013. 11:45

Čitajte topike o predejakulatu. Ako je kao što ste opisali trudnoća nije moguća.