Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pitanje za ginekologa


Autor Poruka

sanidica

26.09.2017. 00:15

Postovani,

U poslednjih nekoliko meseci uvek pred memstruaciju dobijam prbo braon sekret koji traje 2,3dana pa onda normalno prokrvarim. Danas sam bila kod ginekologa, uzv je u redu, rekla mi je da najverovatnije iz nekog razloga imam smanjen nivo progesterona u drugoj fazi. Rekla mi je da se to uspesno leci i Dala mi je primalut nor da pijem.3 dana ujutru i uvece, jer ja trebam uskoro dobiti, jutros mi je vec krenulo to braon. Kad pocnem da krvarim moram se opet javiti a rekla je i da cemo proveriti hormonski status. Ja sam se bas uplasila. Imam.26god i uskoro se udajem, pa me zanima da li ja mogu uz terapiju izleciti to uspesno ili ce dok pijem.tablete sve viti ok a kad prestanem isti problem ? Volela bih se ostvariti kao majka a citajuci o problemu progesterona to mi deluje teze. Hvala unapred

Ivo Balenović, dr. med.

26.09.2017. 13:25

Poštovana, nema razloga za brigu. Najvjerojatnije se radi o slabijoj funkciji žutog tijela koja se uspješno liječi progesteronskim preparatima. Kada dođe do trudnoće (a nema nikakvog razloga da ne bi došlo) moguće da će trebati potpora progesteronom u početku.

djetelina1

29.10.2017. 01:25

Postovanje,
Trenutno sam 28+2 tjedan trudnoce.Prije dva dana bila na pregledu,sve ok.Urin uredan.Doktorica smanjila Duphaston sa 2x2 na 2x1.Sad me stomak poceo boliti kao da cu dobiti od jucer...da li to moze imati veze sa smanjenjem terapije?Inace od prvog dana sam na terapiji Duphastonima 3x2,pa 2x2 i sad 2x1?
Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

30.10.2017. 15:25

Poštovana, simptomi koje navodite nemaju veze sa smanjenjem terapije. U ovoj fazi trudnoće Duphaston više nije neophodan.

sashka1

04.11.2017. 00:45

Pitanje u vezi Antimilerijan hormona. Pre godinu i po dana sam dobila na analizi vrednost 0,72.
U septembru ove godine sam imala intervenciju – Rejuvenacija.
Zanima me ukoliko je intervencija bila uspesna da li vrednost Antimilerijan hormona treba biti veca.
Da li da ponovim analizu kao kontrolu za Rejuvenaciju i ukoliko je vrednost hormona uvecana da li to znaci da se povecao broj jajnih celija a sa tim i mogucnost za trudnocu?
Hvala Vam.

sanidica

05.11.2017. 15:40

Poštovani,
Imam 26 godina.Do sada sam uvek imala redovne menstruacije. JAvila sam se ginekologu zbog smeđeg iscetka prije menstruacije ( koja je i dalje redovna ali se pojavi sa smedjim iscetkom nekoliko dana pije)dala mi je da pijem primalout nor,rekla da ne brinem i da ce se sve srediti uz te tablete, da je verovatno snizen progesteron u toj fazi. Medjutim, meni se poslednje dve menstruacije kako pijem te tablete javlja isti braon iscedak i nakon menstruacije. Naime proslog mjeseca sam dobila 1.10.i prestalo me je skroz 6.10. Onda nisam imala nista a 10.10. Mi se javio braon iscjedak koji je trajao neka 3 dana. Opet sam pila primolut nor pocevsi 15 dana ciklusa 10 dana x 2tabl. i ovog mjeseca dobila 27.10. Prestalo me je negde 31.10. A juce 4.11.mi se opet pojavio iscjedak. Ja sam dr.rekla preko tel.ona mi je rekla da je to do hormona, da verovatno sada opada estrogen i da ce se i to srediti uz ove tablete. Ja sam zabrinuta jer mi se ovo krvarenje posle menstruacije nikad nije javljalo i uplasena sam da mi to tako ne ostane. U utorak idem na uzv da vidi kakva mi je ovulacija. Da li imam razloga za brigu ? Da li ce mi ove tablete stvarno regulisati ta krvarenja ili ce mi ovo sto se i uz njih poremetilo tako ostati ? Udajem se za mesec dana i volela bih da dobijem bebu, i sve me ovo plasi. Pa cu Vam biti veoma zahvalna na odgovoru. Srdačan pozdrav !

Ivo Balenović, dr. med.

05.11.2017. 20:15

Poštovana, imate nisku razinu AMH. Rejuvenacija nema veze s ovarijskom rezervom. Ipak, možete učiniti kontrolni nalaz, iako zahvat sigurno nije utjecao na rezervu jajnika.

Ivo Balenović, dr. med.

05.11.2017. 20:15

Poštovana, za sanidica, nema razloga za brigu. radi se o blagoj hormonskoj neravnoteži. Dobili ste odgovarajuću terapiju. Budući da imate redovne cikluse sigurno imate i redoite ovulacije i stoga šanse za trudnoćom ne bi trebale biti smanjene. Prema opisanom moguće da se radi o slabijoj funkciji žutoga tijela što je stanje koje je prolazno i uspješno se liječi. Ukoliko bude potrebno učinite analizu hormona.

TinaVale

07.11.2017. 15:25

Pozdrav. Pitanje jedno. Trudna sam 5 tjedana. I jucer je krenilo lagano krvarenje koje se na kraju smanjilo. Danas cijeli dan krvarim dosta. Prije ove trudnoce, imala sam spontani pobacaj. Zanima me sto bi moglo biti uzrok krvarenju? Zasto se to dogada. Jel postoji mogucnost da je spontani opet?Hvala unaprijed

sanidica

07.11.2017. 22:25

Postovani, danas sam bila kod ginekologa zbog terapije oko primalut nora koji pijem zbog smedjeg iscetka koji se javlja pre menstruacije, a poslednja dva meseca kako pijem tablete javlja mi se i posle. O tome sam vam vec pisala. Doktorka mi je rekla da se na uzv vidi 9mm polip na materici, rekla mi je da je to potpuno bezopasno, da se ne plasim,da cemo to za sad pratiti i da je sve ostalo u redu, folikuli plodni, ovulacija ok. Proslog meseca kad sam bila na uzv taj polip se nije video. Da li je moguce da se pojavio ovog meseca ili ? Dr mi je rekla da ce on verovatno uz menstruaciju sam otici i da ce mi tabl.pomoci da se moj problem resi. Uskoro se udajem pa sam nekako zabrinuta oko svega. Hvala Vam neizmerno na savetu i misljenju unaprijed. Pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

07.11.2017. 22:35

Poštovana, svako krvarenje u trudnoći može biti simptom spontanog pobačaja. Savjetujem da što prije posjetite liječnika.

TinaVale

23.11.2017. 10:30

Pozdrav. Pitanje kako se moze izazvati pobacaj, osim pilula za pobacaj i zahvata. U 6 tjednu sam trudnoce. Ne zeljena je trudnoca. Utjece li blockmax lady na plod tj. Pobacaj

Ivo Balenović, dr. med.

23.11.2017. 11:20

Poštovana, jedini način je instrumentalni (kirurški) zahvat u nekoj od bolnica. Medikamentozni se radi jedino u bolnici u Rijeci. Ne postoji druga mogućnost

Sim

27.01.2018. 12:50

Poštovani.Moja priča je sljedeća.Već par godina vučem upale po Papa testu,obavljam ga svakih 6 mj.Moja ginekologica mi je svaki put pripisala vaginalete ali upale su stalno bile prisutne plus iscjedak.Otišla sam prije mjesec dana kod privatnog dr.u polikliniku koje je odmah posumnjao na ranicu kad sam rekla simptome, što je i pregledom potvrdio.Meni nije jasno kako to moja dr. nije vidjela ( ?!).
Napravio mi je Papa test koji je bio uredan te je rekao da imam ranicu srednje veličine te je predložio sanaciju ako ja to želim.Pristala sam isključivo zbog iscjedka koji mi smeta.No mene sad muči što je on spominjao "paljenje" , tj. neki postupak gdje se nekom spravicom koja na vrhu ima kuglicu, pušta struja i tako se sanira ranica.To je što sam zapamtila od njegovog objašnjavanja postupka sanacije ranice. Problem je u tome što nisam rodila a znam da se ženama koje nisu rodile ne radi paljenje.
Sad sam u nedoumici...potražiti drugo mišljenje ili sam možda krivo shvatila taj postupak...možda to nije klasično paljenje?
Hvala. happy

Ivo Balenović, dr. med.

27.01.2018. 19:00

Poštovana, 'ranica' na vratu maternice nije nikakva patološka tvorba, nego mjesto koje je prekriveno cilindričnim epitelom (vrsta stanica) koji se inače nalazi unutar cervikalnog kanala i crvene je boje. To je normalna pojava i to ima svaka žena u reproduktivnoj dobi, zbog djelovanja hormona. Ostali dio vrata maternice prekriven je višeslojnim pločastim epitelom koji je blijedoružićast. Na granici te dvije vrste stanica mogu nastati promjene u smislu CIN ova kao posljedica djelovanja HPV a. Ukoliko je papa test uredan, nema nikakve potrebe za terapijom. Ukoliko je veća površina cerviksa prekrivena cilindričnim epitelom (tzv 'ranica') tada žene mogu imati veću količinu iscjetka budući da taj epitel producira sluz, i to bi mogla biti indikacija za zahvat.

anna122

06.02.2018. 19:06

Poštovani,

27.01. sam uzela Ella one tabletu, otprilike 24 sata nakon odnosa pri kojem je puknuo kondom te je partner ejakulirao u mene. Danas smo imali odnos i primjetila sam iscjedak veličine lješnjaka bijele boje i teksture kao krema, ali bez mirisa. Trenutno mi je 22.dan ciklusa. Inace imam problema sa candidom. Da li je tako gust iscjedak normalan ili da obavim neke pretrage? Do sada su mi Papa Testovi bili uredni.

Ivo Balenović, dr. med.

07.02.2018. 12:20

Poštovana, prema navedenome vjerojatno se radi o gljivicama. Savjetujem neki od vaginalnih antimikotika.

sanidica

09.02.2018. 16:15

Postovani, pila sam 4 meseca primalut nor zbog braon sekreta pre menstruacije, dok sam ih pila regulisano je bilo medjutim javio mi se braon sekret posle menstruacije. Npr.zavrsi menstruacija pa nakon 5 dana mi krene braon sukrvica. U decembru sam prestala sa tabletama. Poslednju menstruaciju sam dobila 22.01.i zavrsila je 25.01. Pre dva dana mi je krenuo braon sekret, mislila sam da je zbog ovulacije medjutim meni je danas krenulo pravo krvarenje i imam simptome kao kad je menstruacija,osetljive grudi, pospana sam, imama blai bil u stomaku i krvarim kao kad dobijem crvenu cistu krv. Da li je to menstruacija, poranila je malo? Nikad m se nije pvo desilo. U stranoj sam zemlji i tek 23.03.mogu da odem kod ginekologa, ne znam sta da radim. Na internetu citam sve i svasta,u braku sam mesec dana i uplasena sam. Za trudnocu nema mogucnosti jer smo se cuvali. Hvala

Leonidaleti

10.02.2018. 10:40

Poštovani
Zadnja menga je bila 9.1. Nezasticen odnos sam imala 4.2. Ciklus inače traje 30 dana što znači da mi 2 dana kasni.
Jutros radila test i negativan je. Zanima me jel moguće da mi ovulacija toliko kasni pa da su mi ovi dani kad sam imala odnos ipak bili plodni? Jucer sam imala vrtoglavicu a grudi kako otećene i osjetljive nje li to simptom trudnoće ili nadolazeće mene? Hvala na odgovoru.
Lp

Mora

10.02.2018. 23:15

Postovani
Na nalazu papa testa utvrden mi se cin 1 sa promjenama povezanim sa hpv i upalom. Lijecnik mi je preporucio papilocare gel 21 dan . Zanima me da li je to dovoljna terapija ili je potrebno jos nesto uraditi

Nazad
1 ... 24 25 26 27 28 29 ... 62
Naprijed