Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


placenta previa i zastoj razvoja bebe


Autor Poruka

kika1985

10.08.2015. 00:05

Poštovani,
U 35.sam tjednu trudnoće i na zadnjem pregledu mi je dijagnoza bila placenta previa marginalis. Doktor mi je sve objasnio, ići ću na carski ( to je druga trudnoća, prva isto carski ali iz drugih razloga), moram mirovati i mirujem. Ali pošto u tom mirovanju puno čačkam po internetu, pročitala sam da je zbog lošeg položaja posteljice moguć zastoj u razvoju bebe jer ne dobiva sve što joj je potrebno. Kod mene zasad sve ok, beba super napreduje, za 2 tjedna pregled. Zanima me samo da li mogu nešto napraviti da olakšam bebi, da ima više mjesta, npr da lezim samo na lijevom boku, da ne sjedim.. Beba je glavicom dolje pa me zanima da li je moguće da što je teza sve više pritišće posteljicu dok npr stojim ili sjedim pa onda ona ne može 'raditi' kako treba. Možda glupa pitanja ali sam sva u panici. Hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.08.2015. 11:35

Ne radi se o nikakvom zastoju rasta djeteta jer da je napravili bi vam carski rez i ranije. Vjerovatno su prilikom zadnjeg pregleda uz pomoć uzva objektivizirani svi parametri i zastoj je isključen.
Ne vidim nikakav problem kod vas.