Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pobačaj


Autor Poruka

Dora

18.11.2001. 09:27

Poštovana doktorice Kupešić,molim Vas da mi odgovorite na koji način se može dijagnosticirati insuficijencija žutog tijela kao jednog od mogućih čimbenika uzastopnih spontanih pobačaja.Molim Vas također dami odgovorite u kojoj ustanovi se može napraviti kariogram mene i supruga u slučaju da je kromosomska aberacija uzrok tri uzastopna spontana pobaćaja.Unaprijed Vam se zahvaljujem.

Doc dr. sc. S. Kupešić

18.11.2001. 21:25

Poštovana gospođo Dora,
Cjelovitu obradu Vašeg problema možete učiniti na Odjelu za neplodnost Opće bolnice Sveti Duh u Zagrebu: tel 01 37 12 109. Za kariogram ova supružnika morate imati potrebne uputnice, a za procjenu funkcije žutog tijela možemo se koristiti neinvazivnom tehnikom obojenim i pulzirajućim doplerom (transvaginalni color dopler) tijekom druge faze menstruacijskog ciklusa (najpovoljniji termin je između 21. i 25. dana m. ciklusa), kada se preporuča učiniti i serijsko mjerenje progesteron u serumu , a po potrebi i endometrijska biopsija.

tijana

29.09.2006. 09:45

Molim vas da mi odgovorite na moje pitanje.
Ima 28 godina, u 22-oj godini sam imala prekid trudnoće, nakon toga nije bilo nekih komplikacija, nisam primila nikakvu zaštitnu injekciju, krvna grupa mi je AB +. Teško sam to podnijela i nakon toga sam dobila bolest Myasthenia gravis, zbog koje sam bila na terapiji Mestinon, Imuran, Pronison tri godine. Danas ne konzumiram ništa, mada je dr rekla da je jedino pronison u toku terapije mogao uticati na začeće ostali ljekovi ne, ja nisam cijelo ovo vrijeme pokušavala da ostanem trudna. Na ginekološkim pregledima uglavnom bude sve u redu, imala sam par puta gljivične infekcije koje sam liječila. Možete li mi reći kolike su mi šanse da zatrudnim i kakve su eventualne komplikacije koje se javljaju u ovakvim slučajevima(ako izuzmemo Miastheniu), jer to se svaki dan pitam i borim se sa tim jer se bojim da neću moći više zatrudniti pa još uvijek nemam snage da sa nekim otvoreno razgovaram o tome pa vas molim da mi kažete.
Unaprijed zahvalna!