Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


policisticni jajnici


Autor Poruka

secer

23.06.2008. 17:30

Postovani doktore. Posto ste mi dijagnosticirali policisticne jajnike, zanima me dali "jednog dana" postoji mogucnost da prirodnim putem sa zdravim partnerom ostanem trudna? Skrenuli ste mi paznju da moji problemi lica(akne u predjelu T-zone) vezani su uz probleme policisticnih jajnika, te vas molim savjet sta da poduzmem u vezi toga, samo da nije kontracepcija. u nadi da ce te mi sto prije odgovoriti unaprijed se zahvaljujem.

secer

25.06.2008. 21:20

samo sam jos htjela rec da izrazito cijenim vase misljenje s obzirom da nisam imala pojma da imam policisticne jajnike, a toliko godina idem vec po ginekolozima! vise se necudim nicem s obzirom koliko su me isprepadali prije par godina kad sam zavrsila u bolnici s navodnim apcesom, a dobila sam i vise razlicitih dijagnoza glede toga. jos se jednom zahvaljujem.

Miro Šimun Alebić, dr. med.

04.09.2008. 19:45

Poštovana,
sindrom policističnih jajnika je pojam koji obuhvaća široki spektar kliničkih slika i to u smislu raznovrsnosti simptomatologije, kao i njenne izraženosti. Zato je od iznimne važnosti indvidualni pristup svakoj pacijentici. Što se šanski za trudnoću tiče, mi to zovemo reproduktivnim potencijalom, on će prema ranije iznesenom, ovisiti na koje kraju spektra ste, konkretno, Vi. Brojni su primjeri osoba sa postavljenom dijagnozom sindroma policističnih jajnika koje su , "bez problema", spontano zanijele, među kojima ćete, nadam se, biti i vi, kao i onih, s drugog kraja spektra, koje su trudnoću ostvarile tek uz opsežnu medicinsku pomoć.