Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Policisticni jajnici


Autor Poruka

Angeliica

18.11.2010. 13:06

Doktore,mojoj su kcerki otkrili policisticne jajnike.Naime ima 16 godina i jos nije dobila redovnu menstruaciju.Bila je primljena u bolnicu na par dana zbog pretraga i ginekoloskim pregledom su joj otkrili policisticne jajnike.Doktorica je rekla da joj nece prikljuciti nikakvu terapiju i da ona misli da ce se to njeno stanje normalizirati s vremenom.Doktorica je usto rekla da ako ne dobije redovnu menstruaciju do 17. godine da treba uraditi hormonalni test.Zanima me vase misljenje o svemu ovome.Hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.11.2010. 22:05

Poštovana slažem se sa tim mišljenjem premda bi ja učinio spolne hormone i hormone štitnjače i ranije.

Angeliica

19.11.2010. 11:15

Doktore,hvala vam na odgovoru, a sto se tice tih spolnih hormona ,moja ih kcerka nije radila ali je uradila nalaze stitnjace i sve je uredu.

sencii

17.11.2014. 17:26

Postovanje ginekoloskim pregledom mi je utvrdeno da imam policisticne jajnike dao mi je da pijem dabrostan od 16 dana ciklusa dali mozete da mi kazete dal je to opasno dal se moze ostat u drugom stanju ja vec radim na bebi i jos nista sta bi mi vi rekli na ovo sve .

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.11.2014. 20:30

Senci;http://www.cybermed.hr/centri_a_z/sindrom_policisticnih_jajnika_pcos

adio

09.12.2014. 00:10

Poštovani doktore,

pila sam diane kao kontracepciju i zbog pcos i akni i nakon pauze sam imala jednu samo normalnu menstruaciju druga nije došla, došlo je neko neobjašnjivo krvarenje koje je trajalo 3 tjedna, regulirala sam ga Estrofemom 3 tablete dnevno 3 dana, i Proverom 2x1 dnevno. danas sam dobila tu menstruaciju koja je trebala biti izazvana tabletama estrofem i provera. I sad bih s njom trebala početi piti diane, ali mi se ne piju, u međuvremenu sam i prekinula vezu pa mi ne trebaju kao kontracepcija a i trenutno sam u nekom težem stresnom razdoblju sa fakultetom pa mi nekako stvara pritisak da ih pijem a znam da je loše za organizam ako ih počnem piti pa za mjesec dana prekinem, to će biti veći šok za organizam. nekako se i bojim da bi opet moglo doći do nekih neobjašnjivih krvarenja ako ih ne počnem piti ili da ova menstruacija koju sam dobila neće prestati. Mogu li ih početi piti sutradan ( drugi dan menstruacije ako se ipak odlučim piti ih? što mi vi savjetujete s obzirom na pcos i to da sam prethodno pila estrofem i proveru? da ih pijem ili ne?

hvala unaprijed na odgovoru

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.12.2014. 23:40

S obzirom na pcos savjetujem da uzimate navedeni lijek. To vam nije zaštita nego terapija pcos-a.
Ako opet napravite pauzu šansa postoji da opet dođe do neurednog disfunkcijskog krvarenja.