Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Policistični jajnici?


Autor Poruka

zmihal14

09.02.2007. 20:50

Poštovani,

Prije 2 godine sam u Splitu operirala cistu na lijevom jajniku veličine 5 cm, koja nije poslana na patologiju, rekli su mi samo da je bila "krvava cista" i na nalazima nisu naveli da li su mi jajovodi prohodni. Na pregledu u Zagrebu nakon mjesec dana sve je bilo OK, osim što sam imala cistu od 12 mm na desnom jajniku. Nisam imala nikakvu terapiju. Nedavno sam krenila na pretrage pošto imam spolne odnose bez zaštite već 6 godine ali nisam nikako dosad ostala trudna. Mužev nalaz spermija je odličan. Moj prvi papa test je pokazao cin 1. Doktor u Petrovoj mi je preporučio ponoviti papa test koji je naknadno pokazao samo upalu. Zbog obiteljske povijesti (baka i mama su imale tumor jajnika) napravila sam i Ca125, koji je uredan (21). Svi nalazi (HPV, klamidija, krvna slika) su OK, osim hormona LH mi je 12,6 IU/L (0,5-5,0) i prolaktin 707 mlU/L (78-600). Hormoni štitnjače su uredni kao i FSH (6,3 IU/L). Bris cerviksa je pokazao Mobiluncus sp.
Doktor mi je prepisao Medazol 2x400 mg 7 dana zajedno sa Dalacin vag. kremom, Clomiphene citrat 100mg od 4-8.dc. I u slučaju izostanka trudnoće laparaskopiju. Pošto se situacija promijenila i zasada nisam u mogućnosti planirati trudnoću a htjela bih regulirati hormone molim Vas da mi savjetujete što mi je činiti. Također mi je doktor rekao da imam policistične jajnike a pročitala sam da je to uzrok akni, prekomjerne tjelesne težine, ispadanja kose, a sve te probleme i imam.

Hvala Vam unaprijed na Vašoj pomoći.

Srdačni pozdravi,
Željka

Miro Šimun Alebić, dr. med.

24.03.2007. 11:45

S obzirom da za sada ne planirate trudnoću, oralna kontracepcija (najbolje s antiandrogenskom gestagenskom komponentom) je terapija izbora za Vas. Javite se ginekologu da Vam to propiše.