Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Polip


Autor Poruka

weltschmerz

19.02.2011. 12:30

Poštovani,
danas mi je ginekolog rekao da imam polip (cervikalni mislim). Napravio mi je papa test na koji moram čekati mjesec dana. Zanima me da li postoji nešto što mogu napraviti u tih mjesec dana i koje sve pretrage bih trebala napraviti zbog tog polipa jer prema mom ginekologu ne treba ništa osim papa testa.
Unaprijed hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.02.2011. 19:05

Poštovana, mišljenja sam identičnog kao i vaš ginekolog.

weltschmerz

22.02.2011. 21:20

Poštovani,
bila sam kod privatne ginekologinje. Ona misli da se radi više o nekakvom naboru, nakupini nego o polipu. Također mi je predložila da dođem na nekoliko tretmana mazanja nekom kremom jer je uvjerena da će nakon toga to nestati. Smatra da je bolje pokušati s tim nego da idem odstranjivati rezanjem, posebno zbog mojih godina (18).
Što Vi mislite, da li ta mazanja ogu biti učinkovita? Ipak se ukupno radi o prilično velikoj svoti novca koji ne želim bacati ako ne postoji mogućnost poboljšanja.

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.02.2011. 22:11

Poštovana, premazivanje svakako može imati efekta. Da li imate polip ili nemate teško mi je suditi bez pregleda. Ja sam ako se stvarno radi o cervikalnom porodu pristaša ablacije polipa dakle odstranjenja nego premazivanja. Jer premazivanje se mora obaviti u nekoliko navrata i kao što sama kažete košta prilično novaca.
Zahvat u lokalnoj anesteziji gotov je za par minuta ako se zaista radi o polipu na vratu maternice.

weltschmerz

24.02.2011. 00:01

Meni je ginekologinja rekla da polip "visi" na malom vršku, a da ovo moje ima puno širu bazu, te da mi to zadalo više neugodnosti pri uklanjanju (također je spominjala nekakva ispiranja koja rade pri zahvatu, a prema njoj nisu nimalo ugodna).
Danas sam zamjetila bijele dugačke nakupine nekakve materije na donjem rublju. Je li moguće da je to zapravo ta izraslina "ispala" zbog mazanja (jedanput sam bila na premazivanju)?

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.02.2011. 09:20

Poštovana, teško mi je govoriti bez pregleda. Polip nije ispao neg se radi o deskvamaciji stanica( odljuštenju) sa vrata maternice nakon premazivanja vjerovatno uz Albothyl. Morate imati povjerenja u to što Vam liječnica kaže.