Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pozitivan test, uzv ništa


Autor Poruka

ninae

29.07.2018. 23:20

Poštovani,

ovaj tjedan sam napravila dva testa i oba su bila pozitivna. u petak sam išla privatniku, na uzv-u je rekao da ne vidi GV. također u dijagnozi piše: grav in obs. Zbunjuje me i ovo: lijevi jajnik uredne veličine s odjekom promjera 25mm koji bi odgovarao CL.

Doktor je bio jako zbunjen, pa je meni sada još i gore. Zbog čega su mi testovi pozitivni, a ne vidi se Gv. u prijašnjim trudnoćama nisam imala ovakvu situaciju, i jako me to brine,

hvala unaprijed na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

30.07.2018. 10:00

Poštovana, trudnoća (GV: gestacijska vreća) se ultrazvučno može vidjeti nakon 5 tjedana od zadnje menstruacije (niste naveli koliko dugo Vam je menstruacija izostala), pri vrijednostima beta hcg-a iznad 1000. Test na trudnoću detektira niže vrijednosti beta hcg-a. Na lijevom jajniku je žuto tijelo (CL), što je normalan nalaz. Treba ponoviti uzv pregled. Ako trudnoća i dalje ne bude vidljiva, treba misliti i na mogućnost izvanmaternične (ukoliko se 6 do 8 tjedana od zadnje menstruacije ne vidi trudnoća).