Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


PRED-MENOPAUZA


Autor Poruka

verica

29.05.2002. 12:02

Poštovani,
imam 47 godina.Menstruacije su mi još uvijek redovite. U 03. mjesecu sam se javila liječniku opće prakse jer sam za vrijeme posla odjednom osjetila neku slabost, koja se manifestirala uznemirenošću, zujanjem u ušima, desna ruka mi je do pola utrnula, tresla me groznica, a u glavi mi je bio osjećaj pred nesvjesticu. Liječnica mi je izmjerila tlak koji je bio 90/60, a otkucaji srca su se jedva osjetili.
Rekla mi je da zbog prirode posla (sjedeći položaj) imam deformaciju vratnih kralježaka i slabiju cirkulaciju. Dobila sam injekcije kompleksa B vitamina i Stugeron forte.
Išla sam na slikanje vrata i glave, nalazi su pokazali da imam okoštavanje kralježaka od IV - VII. Poslije tih nalaza liječnica mi je rekla da prekinem s terapijom Stugeronom forte i prepisala mi je tablete Vigopan. Pijem ih oko mjesec dana 3 x 1. Međutim pored tableta osjećam gotovo iste simptome ali u blažem obliku (nema više trnjenja ruku). Zanima me da li je kod mene možda riječ o pred-menopauzi i koje bih pretrage trebala napraviti da tu mogućnost eventualno isključim.

Unaprijed hvala.

Vera.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

02.06.2002. 10:46

Poštovana,
Vaše smetnje upućuju na evidentne neuroške smetnje zbog čega bih savjetovala da se obratite neurologu (prof. V. Demarin) koja će Vam najbolje objasniti porijeklo i prirodu Vaših smetnji. Usporedno s liječenjem od strane neurologa trebali biste se obratiti ginekologu radi detaljne obrade vezane uz Vašu dob i ev. uvođenje hormonskog nadomjesnog liječenja. U sklopu obrade treba učiniti ginekološki i ultrazvučni pregled, laboratorijsku obradu (kompletna krvna slika,koagulogram, hepatogram, lipidogram, urin sa sed, internistički pregled, pregled dojki, uključujući ultrazvuk i mamografiju).