Ginekologija i opstetricija

U forumima odgovaraju na Vaša pitanja isključivo stručnjaci iz određenih područja medicine, stomatologije i psihologije.

Broj tema: 7329

Broj poruka: 41716

Šakoronja Dejan, dr. med.

Dejan Šakoronja, dr. med.

Ginekološka ordinacija Šakoronja
Kralja Tomislava 29
Jastrebarsko

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

PRED-MENOPAUZA

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

verica

29.05.2002. 12:02

Poštovani,
imam 47 godina.Menstruacije su mi još uvijek redovite. U 03. mjesecu sam se javila liječniku opće prakse jer sam za vrijeme posla odjednom osjetila neku slabost, koja se manifestirala uznemirenošću, zujanjem u ušima, desna ruka mi je do pola utrnula, tresla me groznica, a u glavi mi je bio osjećaj pred nesvjesticu. Liječnica mi je izmjerila tlak koji je bio 90/60, a otkucaji srca su se jedva osjetili.
Rekla mi je da zbog prirode posla (sjedeći položaj) imam deformaciju vratnih kralježaka i slabiju cirkulaciju. Dobila sam injekcije kompleksa B vitamina i Stugeron forte.
Išla sam na slikanje vrata i glave, nalazi su pokazali da imam okoštavanje kralježaka od IV - VII. Poslije tih nalaza liječnica mi je rekla da prekinem s terapijom Stugeronom forte i prepisala mi je tablete Vigopan. Pijem ih oko mjesec dana 3 x 1. Međutim pored tableta osjećam gotovo iste simptome ali u blažem obliku (nema više trnjenja ruku). Zanima me da li je kod mene možda riječ o pred-menopauzi i koje bih pretrage trebala napraviti da tu mogućnost eventualno isključim.

Unaprijed hvala.

Vera.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

02.06.2002. 10:46

Poštovana,
Vaše smetnje upućuju na evidentne neuroške smetnje zbog čega bih savjetovala da se obratite neurologu (prof. V. Demarin) koja će Vam najbolje objasniti porijeklo i prirodu Vaših smetnji. Usporedno s liječenjem od strane neurologa trebali biste se obratiti ginekologu radi detaljne obrade vezane uz Vašu dob i ev. uvođenje hormonskog nadomjesnog liječenja. U sklopu obrade treba učiniti ginekološki i ultrazvučni pregled, laboratorijsku obradu (kompletna krvna slika,koagulogram, hepatogram, lipidogram, urin sa sed, internistički pregled, pregled dojki, uključujući ultrazvuk i mamografiju).