Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Progresija CIN-a


Autor Poruka

Vedrana

18.06.2005. 22:01

Nakon što mi je prije 6 mjeseci ustanovljen CIN II i HPV visokog rizika, najnoviji nalaz pokazuje progresiju u CIN III + HPV... očajna sam, predložena mi je klasična konizacija (ne znam zašto ne LETZ?!), nisam rađala i znam što to znači za ev. buduću trudnoću... napominjem, i doktor i ja očekivali smo da će nalaz ići na bolje, jer nemam nikakvih popratnih infekcija.
Nalaz je slijedeći:
- vrsta stinica: skvamozne, endocervikalne, nešto leukocita
- mikrobiologija: bacillus vaginalis flora
- OPISNA DIJAGNOZA:
- reaktivne i reparatorne promjene - ništa nije označeno, u prethodnom je nalazu bila naznačena parakeratoza
- ABNORMALNOSTI EPITELA:
-skvamozne stanice: SIL, dysplasia gravis - CIN III plus:promjene povezane s HPV
- abnormalne stanice nađene u C i E (to je zaokruženo, V nije, nikakvih drugih oznaka, kao npr. križići koje spominju neke pacijentice u svojim nalazima) nema...
- Nalaz kvalitativno i kvantitativno jači u endocervikalnom razmazu
Do sada nisam imala nikakvu terapiju, jer nema upala, a HPV se ne liječi. Radila sam na jačanju imuniteta, ali očito bezuspješno. Stres (koji je zbog nalaza bio abnormalan, a sada je još i gore!! ), ne mogu eliminirati, jer osim tableta za smirenje koje pijem, ne znam što bih drugo...
Bojim se da moja dijagnoza znači rak, da mi je konizacija jedino rješenje, i da čak možda ni ona neće biti dovoljna... OČAJNA SAM.