Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


promjene na grudima


Autor Poruka

ninahipi

08.02.2011. 17:20

Poštovani!

Imam 21 godinu. Imam viška kilograma. U zadnje vrijeme sam primjetila (ne znam jel to uvijek postojalo, ali počelo me brinuti kada sam primjetila) da su mi dosta izražene žile na grudima koje se šire na ramena, međutim najviše su tu vidljive. Isključena je mogućnost trudnoće. Moje pitanje je dali je to normalno ili bi se trebala zabrinuti?

Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru!

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.02.2011. 14:25

Poštovana, to je skroz normalno, često se vidi kod voluminoznijih dojki. Nema razloga za brigu.

ninahipi

18.02.2011. 21:51

Imam samo još jedno pitanje. Imam jako velike aureole oko bradavica na grudima od kad su mi počele rasti, a nisam čula za nekog s takvim slučajem. I nisu jednake na obadvije dojke.

Zahvaljujem se na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.02.2011. 22:40

Poštovana , ne brinite sve je u redu sa Vašim grudima.

kbgdts

26.02.2016. 16:55

Postovani doktore, ovo pitanje sam vec postavila, ali jako bih voljela da cujem vase misljenje, pa vas molim da mi vi odogovorite. Imam 19 godina, i bolne dojke, sto ukljucuje i probadanja, od kraja ovulacije do pocetka menstruacije. Redovno vrsim samopregled i nisam nista strano svome tijelu uocila. Medjutim, bradavice se kako znam skupljaju na hladnoci ili tokom seksualnog uzbudjenja. Mene zabrinjava sto se prilikom bilo kakve hladnoce i sl.prvo skupi donji dio lijeve areole, pa ako se stimulus pojaca onda i ostali dio areole i preostala bradavica. To, takozvano "uvuceno" stanje nemam kada su mi bradavice u normalnoj formi (neskupljene). Radila sam samopregled i na njoj ne uocavam nista neobicno. Veliki sam panicar, uz to i hipohondar, pa vas molim da mi ne zamjerite na mozda cudnom pitanju, ali me interesuje imam li razloga da budem zabrinuta jer sam jako uplasena sad Puno vam hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.02.2016. 20:40

Promjene koje imate na dojkama uobičajne su tijekom odnosa. Dakle dojke su hormonski aktivna tkiva koja reagiraju na hormonsku stimulaciju a pogotovo tijekom odnosa.
Dakle kod vas ne vidim problem.