Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


prvi put


Autor Poruka

Nekonebitan

12.08.2015. 20:20

doktore treba mi vasa pomoc ne znam u cemu je problem ja sam nevina bila i odlucila sam momkom spavati .. prilikom toga desilo se nesto jako cudno kad smo poceli da imamo spolni odnos "probio " je himen imala sam jake bolove ali njegov penis nije mogao uci do kraja i sto se vise trudio mene je sve vise boljelo bolovi su bili ne opisivi cak sam pocela da placem i ako je on bio pazljiv i trudio se osjecala sam prejak bol jednostavno nije mogao da udje do kraja sta da radim ? hvala unaprijed !!

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.08.2015. 00:50

Bol je uzrokovana bolnim odnosom i psihičkom nadgradnjom. Drugi put će biti bolje.

Nekonebitan

13.08.2015. 10:55

Doktore imam jos jedno pitanje za vas da li bi ja trebala otici ginekologu u svom gradu ii da li mi on ikako moze olaksati sa tim bolovima? Ili sta da radim molim vas daj te mi konkretan odgovor.hvala!!

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.08.2015. 20:10

Otiđite svakako. Mnogi su uzroci dispareunije od psihičke nepripremljenosti za odnos, anatomski sužene rodnice, kratke rodnice, anomalija vanjskog spolovila i rodnice.
Dakle sve to se treba isključiti djelomično pregledom a malo i razgovorom.