Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pucanje misica i kila nakon carskog reza


Autor Poruka

AdorTanja

10.02.2016. 10:45

Molim Vas pomoc jer nakon 9 mjeseci od poroda carskim rezom stomak mi je velik kao da sam u 7-8 mj trudnoce.Privatno sam snimala i receno mi je da su mi popucali misici..da imam kilu i da mi crijeva ne drzi nista..laicki receno.Ocajna sam jer ne mogu ni dijete drzat u rukama..a u rodilistu su me drzali mjesec dana i napravili niz propusta cak i trom u lijevoj potkljucnoj veni a ni dan danas ne znam niti ko mi je napravio carski rez ni operaciju isti dan nakon budenja iz narkoze(rekli su mi da sam imala ugruske u stomaku a drugi doktor da sam imala krvarenje).Jucer sam trazila kopiju kompletnog medicinskog ljecenja u rodilistu i sad su me zvali da trebam platit 103 kn i doc po papire tako da cu tek sad uopce znat imena doktora koji su me tretirali u rodilistu.Molim Vas pomozite mi ako treba posl.cu Vam sve papire jer oduvjek sam mrsava cak i premrsava sa ravnim stomakom kojemu se vidio svaki misic a sad svi misle da sam trudna..a fizicki ne mogu nista radit jer me jako boli.
Unaprijed Vam zahvaljujem.

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.02.2016. 22:10

Ne mogu komentirati uopće vaš slučaj. Da su nekome popucali trbušni mišići tijekom carskog reza je nemoguće i nikad za takvo što nisam čuo.
Ako imate postorađajnu kilu nije kriv liječnik koji vas je operirao već slabost trbušne stijenke.

AdorTanja

11.02.2016. 17:30

Postovani doktore !
Najprije da Vam pojasnim ja nikog ne krivim vec jednostavno zelim znati sta mi je jer svi koji me vide misle da sam trudna a ja rodila prije skoro 10 mj.
Evo ovako glase moji nalazi:UZ trbusnog tegmentumaomgba rectus abdominis izrazito tanka,hipotroficna,u gornjem abdomenu mjere 5mm,u donjem 8mm.Siroka linea alba(izmedu 35-45mm).Ventralna hernija supraumbilikalno.Vidljive dilatirne vijuge tankog crijeva.(napomena:slikovni materijal u prilogu obavezno dati kirurgu radi bolje evidencije u stanje)
DRUGI NALAZ PRIJE OVOG GORE
UZV TRBUHA:
UZV abdomena:meteorizam,ventralna kila
Jetra:uredne stijenkebez zarisnih promjena
Žučnjak:uredne stijenke,ž.vodovi nisu prosireni...
Gusteraca:uredne veelicine,homogena
Slezena:homogena,neuvecana
Bubrezi:primjerene vel.,uredne ehogenosti i debljine parenhima...
Aorta:u intrabdominalnom tijeku urednog lumena.Bez prisustva slobod.tekucine.
---A dokt.Dubravka Mužina iz Vinogradske(jedna predivna zena i ljecnica kirurg.)mi je na opcem pregl.nap.da postoji mogucnost inkarceracije hernije,supraumbilikalno ventralna hernija,reponibilna,uz dijastazu rektusa.I da hitno naprav.UZV trb.stijenke i vratim se sta prije u Zg kod nje(taj nalaz sam Vam prilozila tj.prepisala ga i tek ga trebam odnijeti dr.Mužini jer sam ga naprav.prije par dana).
Postovani doktore ja stvarno nikog ne krivim..Odlucila sam se za Zg jer u Splitu nisam bila zadovoljna nekim postupcima ali to nije sad bitno.Samo sam Vas htjela pitati uslijed cega se ovo desilo..zasto nakon 9-10 mjeseci od carskog reza i te dr.operacije iste noci ja sad izgledam kao da sam trudna a inace sam mrsava i u trudnoci mi stomak nije bio ovoliki..a o boli necu ni govorit..dovoljno da Vam napisem da ja svoju kcerkicu ne mogu uzet u ruke i nosit..pa kako da onda zivim kad vlastito dijete ne mogu uzet u ruke od bolova koji iz dana u dan su nekad jaci nekad slabiji..nekad se ne mogu od boli dva dana dignit iz kreveta pa opet 10 dana budem koliko toliko ok...i sta sad da radim...cisto me zanima Vase cijenjeno i strucno misljenje jer vise mislim da cu poludit.
Unaprijed puno hvala !

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.02.2016. 19:35

Gledajte što sam vam odgovorio. Radi se o slabosti vezivnog i mišićnog tkiva. Takvi pacijenti se zovu vezivni slabići.
Radi se o genetskoj varijaciji strukture vezivnog tkiva u cijelom tijelu kao i zdjeličnog tako i trbušnog zida. Zato se tu i pojavljuje hernija.
S obzirom na nalaz UZV-a trbušnog ziva posljedično je pošto niste aktivna i hipotrofija trbušnih mišića.
Sve dalje obrada i terapija, kirurška je u domeni abdominalnog kirurga koji će korigirati herniju, postaviti mrežicu i približiti razmaknute trbušne mišiće.

AdorTanja

13.02.2016. 16:35

Poštovanje !
Najprije hvala na odgovoru jer 1.put nakon 9.mjeseci da mi je netko bar donekle odgovorio i pomogao.
Ali molila bi Vas da mi odgovorite samo na jos par pitanja:
1.Sta Vam znaci to da se takvi pacijenti zovu slabici,zbog cega se ovo moje stanje tako naziva ?
2.Pod sta ste mislili kad ste napisali posto nisam aktivna da je normalno doslo do ovakvog stanja ?
3.DALI JE NORMALNO DA ME BOLI DA NE MOGU VLASTITO DIJETE UZET U RUKE...DA PONEKAD OD BOLI NE MOGU SE DIGNIT IZ KREVETA..A ONDA IMA DANA KAD JE KOLIKO TOLIKO SVE OK I MOGU(mada me i tad boli ali punooo..punooo manje)NORMALNO OBAVLJAT KUCANSKE POSLOVE..UZET MALU U RUKE I SL.?!?!
4.Po Vašem stručnom mišljenju postoji li šansa da ikad više budem kao prije...da mogu normalno nosit svoje dijete..radit po kuci..šetat psa...i dr.poslove koji zahtjevaju fizički napor..bio on manji ili veći ?!? (JER JA SAM SE GODINAMA BAVILA SPORTOM...UVIJEK SAM BILA SNAŽNA..IMALA SAM SKROZ RAVAN STOMAK NA KOJEM SE VIDIO SVAKI MIŠIĆ-a to mi je vjerovatno i nasljedno..šta se kaže u krvi jer je i moja mama sa svojih 65 godina i dalje kao šta sam nekad bila ja..a u obitelji smo svi uglavnom mršavi..mišičavi..Ja cijeli život sam baš bila doslovno hiperaktivna..ustvari mogla sam radit većinu stvari koje ni mnogi muškarci nisu mogli(popet se u sekundi na vrh bora..preskakat ograde...trčat dugo i brzo..bavila se sportskom kinologijom...nisam ni malo lijena..ništa mi nije teško..uvijek se budila rano..pješačila svaki dan po ko zna koliko kilometara..da skratim uvijek sam bila aktivna i spretna..ni sa 34 godine nije mi bio problem napravit stoj,most,zvijezdu,razgibana totano...a u trudnoći se uopće nisam udebljala i mogla sam do zadnjih 20 dana prije nego sam rodila tj.imala carski rez raditi sve kao da i nisam trudna...
5.PA ME ZANIMA IMA LI SANSE DA IKAD VISE BUDEM FIZICKI KAO PRIJE CARSKOG REZA I KOMPLIKACIJA KOJE SU ME NAŽALOST ZADESILE ???
---Unaprijed Vam još jednom puno hvala i oprostite ako sam Vas ugnjavila ali probajte me razumijeti..nisam navikla živjeti ovako poput nemoćnog bolesnika a ubija me šta vlastitu kčerkicu ne mogu uzet i nosit u rukama...
Hvala puno i pozzzz iz Splita !!!

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.02.2016. 18:10

Vezivni slabiči znači da je vezivno tkivo "mekše" rastezljivije nego kod ostalih osova a trudnoća ga je dodatno oslabila.
Odgovorio sam vam sve što mislim o vašem problemu na osnovu iznesenog stoga nema smisla da se ponavljam.
Mislim da je vaš slučaj za abdominalnog kirurga gdje ste i bili na pregledu.