Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Residua post ab


Autor Poruka

Vendi

17.06.2006. 10:08

Poštovani,
Imam 26 godina i do sada nisam rodila. Imala sam namjerni pobačaj u 10. tjendnu trdnoće nakon čega mi je prepisan Ergometrin 3x1 i Hiramicin 2x1. Na prvu tabletu Hiramicina dobila sam nuspojavu koje se manifestirala žarenjem jednjaka i poteškočama u gutanju te sam prešla na Sinersul Forte 2x1. Nakon 9 dana napravljena je UZV kontrola gdje se ustanovilo da je ima još zaostataka te je predložena residua. Problem je u tome što imam straga zabačenu maternicu te su rekli da se takva maternica teško čisti sama, a i teže je obavit sam zahvat. Novi zahvat (kiretaža) izvršen je 11 dana nakon prvog te su opet prepisani Ergometrin 3x1 i Sinersul 2x2. U cijelom periodu pila sam Ergometrin jer krvarenja nisu prestajala i imala sam bolove u donjem dijelu trbuha, vrlo jake. Nakon ponovnog uzimanja Sinersula došlo je do svrbeža po cijelom tijelu (nije izašao nikakav osip) što se i navodi u njegovim nuspojavama.
Zanima me koliko je poželjno dalje nastaviti s Sinersulom ili treba opet zamijeniti terapiju te koja je razlika između Sinersula i Hiramicina?
Za Hiramicin su rekli da je jako dobar ali da može teško past na želudac i sl.

Unaprijed hvala

dr. Miro Šimun Alebić, spec.gin.

27.06.2006. 10:33

Poštovana,
ukoliko su Vam se kod oba propisana lijeka javile nuspojave u redu je da prestanete uzimati navedene lijekove. Što se antimikrobne profilakse tiče mislim da je ona provedena te da daljnja terapija u ovom smislu nije ni potrebna.