Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ROSKASTI ISCJEDAK


Autor Poruka

vekiveki

10.01.2014. 14:00

Poštovani,stara sam 45godina,do sad sam imala redovitu menstruaciju,a sada mi kasni 3tjedna,mogućnost trudnoće je isključena jer sam radila 2testa i bili su negativni.No,već tjedan dana imam roskasti iscjedak, 2-3puta na dan ,osjećam pecKanje i blage bolove u donjem dijelu trbuha.Sta bi to moglo biti? Hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.01.2014. 02:35

Savjetujem ga otiđite na pregled i UZV. Vjerovatno se radi o cisti na jajniku ili nećem sličnom.

Pussycat

01.06.2016. 11:55

Postovani.
Imam 34 godine i PCOS od 15.god. Pila sam Diane 11 godina i potom stala da se jetra malo odmori. Menstruacija mi je neredovita ali dolazi 8-10x godisnje i prosjecno je ciklus 5 tjedana. Unazad godinu dana sam se udebljala oko 10 kg preko moje podnosljive granice pa su se ciklusi prorijedili. Bila sam kod ginekologice nakon zadnje menstruacije 14.dan. Kaze da je sve u redu osim sto su mi jajnici policisticni i lijevi malo uvecan. Kaze da na uzv nije vidjela ovulaciju te mi odbila dati pilule dok ne skinem 10kg. Papa test je potpuno uredan. Pisem vam jer sam 4-5. tjedan trenutnog ciklusa imala tockasto krvarenje i bijelu rastezljivu sluz nakon cega vec 6-7 dana imam blagi roskasti iscjedak 1× dnevno na wc papiru u vrlo maloj kolicini.. nikada nije bio takve boje. Citala sam da zna biti takav kod promjena koje se vide na papi ali kod mene je sve u redu (oduvijek mi je papa bio besprijekoran). Takodjer prije mjesec dana poduzela sam mjere skidanja tezine, vise vjezbam i jedem zdravo manje porcije. Izgubila sam oko 5kg. Je li moguce da su se promijenile hormonalne aktivnosti zbog toga? Trebam li se dodatno pregledavati ? Iscjedak mi je obicno bio smedji, 2 tjedna prije menstruacije i kratkotrajniji pa mi je ovo novo i ne znam trebam li se brinuti. Inace nemam ama bas nikakvih tegoba i bolova. Hvala puno.

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.06.2016. 18:25

Prema opisanom krvarenje je probojno i odraz je anovulaijskog ciklusa.
Svakako bi se čim prije trebali vratiti na oralnu kontracepciju svakako uz redukciju tjelesne težine.