Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Smedji iscjedak


Autor Poruka

Kuglicaa

08.08.2018. 10:20

Postovanje,moj problem je sto mi je 23 dan poceo nekakav smedji iscjedak,inace ciklusi su na 27-29 dana.Imam bolne grudi,poboljeva me stomak ali krv nikako nemoze da krene.Imam 39 god.i do sada sam u par navrata imala problem da krene smedje sto inace nije kod mene slucaj(kada krene krene odmah crveno i traje 5 dana),znaci kada mi se dogadjalo da pocne smedje nakon dan dva se pomijesa sa krvi i onda krene krv ali nekako otezano.Protegne sa na 10,11 dana pa moram kod dr.da mi provera tablete i ergometrin.Do sada uvijek sve u redu na pregledu i uzv,zadnji radjen u 4 mj.papa test prije godinu i pol bio je super.Dr mi je otisla na godisnji do 20.08.Inace odnose imam ali vec 20 god ja i suprug nikakvu zastitu nekoristimo sem prekinutog snosaja i nije bilo dosad nikakvih nezeljenih trudnoca.Koji je vas savjet i misljenje o ovome dali da nesto poduzimam ili da cekam....mozda ce menstruacija kreniti nakon ovoga smedjeg.Inace danas mi je 25 dan a menstrualne grceve i smedji iscjedak imam vec 3 dana koji se potpuno zaustavi nakon tusiranja pa opet pocne u maloj kolicini(vidljivo nakon brisanja na papiru).Oprostite na duzem postu ali htjela sam sve da objasnim kako bi me sto bolje razumjeli)Lp

Ivo Balenović, dr. med.

08.08.2018. 11:45

Poštovana, obzirom na sve što ste naveli vjerojatno se radi o slabijoj funkciji žutog tijela. Žuto tijelo ne luči hormone (progesteron) u idealnoj količini i zbog toga dolazi do oskudnog krvarenja prije menstruacije. Terapija nije neophodna, ali može se liječiti gestagenima u drugoj fazi ciklusa.

Kuglicaa

08.08.2018. 15:10

Cini mi sw da se nismo najbolje razumjeli,u pravilu su menstruacije ok ali se dva puta prije dogodilo da krene prvo smedje pa se pomjesa sa krvi inekako otezano ide pa se protegne na vise dana gdje me pregledaju daju ergometrin i provera tablete po par mjeseci.Ovoga puta je malo drugacije jee se jos uvijek nemijesa krv a i pojavila se ranije 5-6 dana.Dali ste misljenja da ce kreniti menstruacija ili je jednostavno nesto koci....stomak me bas boli i imam grceve kao kad dobijem samo sto nema krvi.Predpostavljam da i stres tu moze biti uzrocnik jer sam od proslog tjedna u velikom stresu i nervozi.Dakle mislite li da ce da se pojavi krv ili postoji mogucnost da me ovako muci danima.

Ivo Balenović, dr. med.

09.08.2018. 14:10

Menstruacija bi se trebala nadovezati na krvarenje koje sada imate. Ukoliko se ne pojavi u idućih 5 dana javite se liječniku.