Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


spirala


Autor Poruka

magda:-)anica

27.11.2012. 12:25

Postovani!
Imama 33g, rodila sam dvoje djece prirodnim putem. S obzirom na moju situaciju da mi doktori ne mogu naci ljevi jajnik ili neki pisu da je slabo vidljiv (navodim da nisam imala nikakve operacije niti sam preboljela kakve teze bolesti ili upale), zanima me da li mi preporucate da stavim spiralu ili neke jos druge pretrag.
Takoder me JAKO zanima, ako stavim spiralu i izgubim menstruaciju da li mogu spiralu izvaditi npr.za dvije tri godine ili cu morati cekati pet godina? Te i ako stavim spiralu i imam redovite menstruacije da li se spirala moze izvaditi kad ja odlucim ili se bez obzira na sve ako se stavi ne moze izvaditi dok joj ne istekne rok?

Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.11.2012. 20:40

Poštovana možete postaviti unutarmaternični uložak (spiralu) i drugi mjesec ako ga želite ukloniti. Klasične spirale mogu biti u maternici od 6-8 godina a Mirena 5g, ali kao što sam rekao istu možete ukoloniti bilo kad,za jednu, dvije ili pet godina, bez obzira koji uložak imate i da li menstruirate ili ne.