Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Spirala


Autor Poruka

Anchy88

27.09.2016. 19:45

Poštovani,

Imam 27 godina, nikad nisam bila trudna ni imala pobačaj, nikad nisam pila pilule ni koristila hormonalne terapije. Zadnji ginekološki pregled sam imala prije godinu dana i potpuno sam zdrava. Htjela bih se testirati na aids i sve spolno prenosive bolesti, kako to nikad nisam radila, zanima me mogu li to obaviti kod svog ginekologa ili moram ići negdje drugdje i koja je okvirna cijena?
Kako sam spolno aktivna, a uopće ne želim djecu, a ne želim ni pilule, zanima me ugradnja spirale. Zanima me je li spirala pogodna za ženu koja nikad nije rodila i koja ima višak kilograma, koja je također fizički aktivna? Smeta li spirala u spolnom odnosu i kada se stavlja, tijekom menstruacije ili? Menstruacija mi je redovita s jako malim odstupanjima i traje uglavnom 3 dana. Hvala vam unaprijed na uloženom trudu.

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.09.2016. 10:25

Osnovnu obradu CB možete napraviti kod svog liječnika no za to treba postojati indikacija.
HIV, hepatitise možete testirati na transfuziologiji, također može biti besplatno.
Spirala se može ugraditi i kod žena koje nisu rađale. Idealna je zaštita za žene koje neće rađati i kod pretilih osoba .
Stavlja se pred kraj menstruacije, te je nećete osjetiti kod odnosa.